Fernando Gaviria er i forrykende form.
Fernando Gaviria er i forrykende form. Foto: Peter Dejong

Tourmanager: Spurterne er tilbake

Mye kan skje i sykkel. Punkteringer, velt og overraskende utvikling kan være frustrerende og gi kjedelige utslag på ditt managerlag. Men overraskelser kan også være en mulighet, så det gjelder å vise stayerevne og holde ut gjennom alle de 21 etappene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fordi du ikke har ubegrenset med penger og bytter er det ikke lett å velge lag. Målet er derfor å finne ryttere som scorer poeng gjennom alle de tre ukene for å spare bytter til ryttere som skuffer, velter eller bryter. Det er mye poeng å hente siste halvdel av rittet. Det er vanskeligst og minst forutsigbart å spå de første ni etappene. Pass derfor på at du ikke bruker opp for mange bytter før rittet kjører inn i de høyeste fjellene etter første hviledagen.

Etappe sju er helt flat innover i landet fra kysten. Interessen for å gå i brudd er sannsynligvis beskjeden, men det går alltid et brudd og blant de som går løs vil vi sannsynligvis igjen finne ryttere fra lag som Direct Energi, Cofidis, Wanty Group- Gobert og Fortuneo- Samsic. Spurtlagene vil kontrollere for nok en finale med samlet felt. Blant favorittene til å vinne og få en fremskutt plassering er derfor de samme som på etappe en, to og fire. Det er store sjanser for at Fernando Gaviria, Peter Sagan, Andre Greipel, Dylan Groenewegen, Arnaud Demare, Johan Degenkolb, Christoph Laporte, Andrea Pasqualone og kanskje Nikias Arndt vinner etappen eller blir høyt plassert.

Mitt tourmanagerlag består av følgende ryttere:

Spurtere: Peter Sagen blir på mitt lag fra start så lenge han ikke viser svakhetstegn som gjør det logisk å bytte han ut. Andre Greipel så sterk ut i spurten på etappe fire. Jeg satser på at den erfarne tyskeren kjenner lukten av seier og går forbi antatt større favoritter som Fernando Gaviria.

Kapteiner:

Chris Froome. En overlegen seiersrekke sammenlignet med konkurrentene, og har det beste laget.

Bob Jungels. Jeg tar Jungels inn med tanke på de første ni etappene. Fra etappe ti henger Jungels i en tynn tråd på mitt lag fordi jeg tror han vil falle igjennom i de tøffe fjelletappene som da venter.

Klatrere:

Geraint Thomas fordi han kan score poeng på lagtempo, etappe 6 og klare seg relativt bra på etappe ni sammenlignet med andre klatrere.

Arthur Vichot har vist bra form med tiende plass sammenlagt i årets Sveits rundt. Er en god avslutter som kan hevde seg på etappe fem og seks som er de mest kuperte etappene de første ni dagene.

Ungdomsryttere:

Søren Kragh Andersen i Team Sunweb. En meget solid rytter med gode allround muligheter som kan vise seg første uken med flotte plasseringen på enkeltetapper.

Kevin Ledanois er en typisk rytter for de lange bruddene fra start som kan score poeng underveis på innlagte spurter.

Hjelperyttere:

Julian Alaphilippe har sterkt vinnerinstinkt og meget solid i tunge kuperte avslutninger.

Julien Simon i Cofidis er billig, har en OK spurt i reduserte grupper og er muligens en rytter vi kan se i brudd den første uken. Simon kan muligens score poeng på etappe fem da det er sjanser for at det er en redusert gruppe som kjemper om seieren.

Michael Valgren i Astana har skuffet til nå, men jeg håper han overrasker og får frihet på etappe ni. Dansken er meget god allrounder som takler både kupert terreng og røffe forhold på brostein.

Temporytter:

Tyler Phinney fordi han er billig, kan gå i brudd, og jeg har tro på amerikaneren på etappe ni på brosteinen.

Sportsdirektør:

Bora- Hansgrohe fordi jeg har tro på Peter Sagen på de lette etappene, og Rafal Majka på i fjellene.