USIKKER FREMTID: Henrik Christiansen har ikke bestemt seg for om han bytter klubb i høst.
USIKKER FREMTID: Henrik Christiansen har ikke bestemt seg for om han bytter klubb i høst. Foto: Christine Olsson/tt

Hemmelighetsfull om egen fremtid

Henrik Christiansen går en usikker fremtid i møte, én måned før EM starter. I høst mister han treneren sin – med mindre 21-åringen velger å følge etter og bytte klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Christiansen noterte seg for bestetid denne sesongen på 400 meter fri, under langbane-NM på Tøyenbadet torsdag. Med tiden 3,48,98 vant han nok en NM-medalje.

– Jeg hadde lyst til å gå ned mot 3,48 i dag og det er det beste jeg har gjort denne sesongen, så det er deilig, sier Christiansen til TV 2.

Vurderer å bytte klubb
​21-åringen forbereder seg til EM i disse dager, men etter det går han en usikker fremtid i møte. I høst mister han treneren sin, Ronnie Anstensen, som går fra Skjetten til Lambertseter.

– Det er ikke sikkert jeg mister han da. Det er ikke alt som er bestemt ennå, vi får se, sier en hemmelighetsfull Christiansen.

Nå må han nemlig velge om han vil følge etter treneren til Lambertseter eller bli værende i moderklubben. Det valget har han foreløpig ikke tatt.

– Det er viktig å ta meg god nok tid til å vurdere alle mulighetene, slik at jeg sitter igjen med det beste alternativet.

– Det er om man skal fortsette å bo hjemme, med «all inclusive» hjemme hos foreldrene mine, eller om jeg skal flytte ut. Hvor lang reisevei det er snakk om og hva som er det mest optimale valget, sier Christiansen.

– Når må du ta et valg?

– Beslutningen kommer nå om ikke altfor lenge.

Skadetrøbbel
Christiansen har hatt et trøblete år i bassenget. Fra februar til mai ble han satt helt ut på grunn av en trøblete skulder og betennelse i kneet. Det er ingen optimal oppladning til EM i Glasgow i august.

– Vi vet han har et godt grunnlag fra i høst, han har lagt mye i banken. Men skadeavbrekket var såpass langt at vi var redd det skulle ødelegge for EM. Men med de resultatene han viste i juni, så kom optimismen tilbake både hos han og vi som er rundt han, sier landslagssjef Petter Løvberg.

– Det vi så på 400 meter fri her på Tøyenbadet bekrefter også at gutten er i veldig flott utvikling, og jeg tror det kan bli gøy i EM, sier landslagssjefen.

Christiansen har som mål å sette ny personlig rekord i Glasgow, altså en tid under 3,46 på 400 meter fri.

– Er du i rute?

– Nå når jeg svømmer det raskeste jeg har gjort i et NM noensinne, så virker det sånn, sier Christiansen.