IMPONERTE: Jakob Ingebrigtsen.
IMPONERTE: Jakob Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen tok sølv på 1500 meter i U20-VM

Jakob Ingebrigtsen timet løpet perfekt, men måtte ta til takke med sølv på 1500-meteren i U20-VM i Finland torsdag kveld.

Jakob Ingebrigtsen kjempet febrilsk for seieren, men måtte til slutt se seg hårfint slått av forhåndsfavoritten George Meitamei Manangoi over målstreken.

Nordmannen endte på tiden 3.41,89, 18 hundredeler bak vinneren fra Kenya.

– Dette var veldig gøy. Det var ekstremt gøy å være med her og ta et sølv, jeg er kjempefornøyd med det, sier Jakob Ingebrigtsen til TV 2 Sporten umiddelbart etter sølvmedaljen.

Men:

– Det var litt som med Filip i senior-VM. Han var fornøyd med medalje, men følte han kunne gjøre det bedre. Litt den samme følelsen har jeg også, at jeg kunne gjort det bedre. Men det er helt sykt å ta sølv her idag, poengterer unggutten.

Ikke helt fornøyd
– Hva kunne du gjort bedre?

– Jeg var litt uheldig i starten da jeg løp i bane to og tre, og tapte noen metre på det. Og jeg ble litt usikker når afrikanerne økte farten. Men jeg er veldig fornøyd med løpet. Jeg slo en del veldig gode løpere, og kom inn her i løpet med vel den femte beste tiden eller noe sånt. Jeg måtte overprestere for å slå de som var bedre på papiret. Det utrolig gøy med sølv i dag, forteller han.

– Og nå blir det feiring?

– Ja, det blir kanskje litt god mat og en brus, gliser han.

Manangoi vant med tiden 3.41,71 mot Ingebrigtsens 3.41,89. Justus Soget sørget for kenyansk bronse.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen var selvsagt strålende fornøyd med 17-åringens prestasjoner.

– Det var Jakob mot Afrika! Det er kult. Vi ser at han er god nok til å kjempe mot de beste i verden, og det er veldig stilig å se på, sier han til TV 2 Sporten.

Første fra Europa siden 2000
Jakob Ingebrigtsen (født 19. september 2000) har en personlig rekord på 3.36,06, satt på Bislett 7. juni i år.

17-åringen fra Sandnes ble etter torsdagens sølvbragd den første europeer med medalje i øvelsen i junior-VM siden 2000.

Unggutten møtte tøff motstand i torsdagens finale. Han kom til finske Tampere med en bestenotering som var svakere enn den Samuel Tefera, Justus Soget og George Manangoi hadde.

Likevel greide han å ta hjem en imponerende medalje. Sondre Juven fra Nes havnet på 8.-plass med tiden 3.45,40. Sjekk alle resultatene fra torsdagens 1500-meter her (ekstern lenke)

Ingebrigtsen skal også løpe 5000 meter under U20-VM. Hans største mål i år er senior-EM i Berlin i august.