Dan Martin parkerte alle

Peter Sagan kjempet om sin andre etappeseier på rad, men Dan Martin ble for sterk.

På den sjette etappen av årets Tour de France, stod Bretagnes Alpe d`Huez på programmet.

Ikke bare en gang, men to ganger skulle rytterne opp Mur de Bretagne.

Og på den siste og avgjørende turen opp bakken, var det Alexander Kristoffs lagkamerat Dan Martin som var den sterkeste.

– Jeg håper ikke kona mi er i gang med fødselen, utbrøt Dan Martin etter målgang og fortsatte:

– Det er en fantastisk følelse å få en seier igjen, det er en stund siden sist.

Martin er gift med langdistanseløperen Jess Martin (25) og paret venter tvillinger til høsten.

– Jeg var litt nervøs på grunn av motvinden, jeg trodde ikke det skulle bli mulig, men det ble kjørt hardt i bakken og jeg så at de andre lå på «limiten», det var ingen lagkamerater igjen, så jeg bare kjørte på.

På plassene bak fulgte Pierre Latour og Alejandro Valverde.

– Det letter på trykket
Alexander Kristoff var aktiv på dagens etappe og tok poeng på den grønne trøya underveis. I mål var det en fornøyd lagkamerat som kunne glede seg over seieren til Martin.

– Føler vi har gjort masse godt lagarbeid da og vi er fornøyd med det, sa en glisende Kristoff spøkefullt til TV 2 etter målgang og fortsatte:

– En seier i Tour de France er stort uansett hva du har prestert i din karrière, det letter trykket på hele laget også på hans skuldre så klart. Nå har han prestert uansett hvordan det går i sammenlagt-kampen, og det er godt for han og for laget.

Kristoff erkjenner at dagens seier også tar bort litt av presset som ligger på hans skuldre under Touren.

Hektisk
​Dagen i dag var den første testen for sammenlagtfavorittene, og det ble hektisk for blant andre Tom Dumoulin. Nederlenderen måtte bytte hjul med fem kilometer igjen av etappen.

I mål var Dumoulin 53 sekunder bak Dan Martin som hadde en luke til resten, men han fikk en tidsstraff på 20 sekunder fordi han ble kjørt opp til feltet bak en bil. Dermed er han 21 sekunder bak Chris Froome sammenlagt.

Også det franske håpet Romain Bardet fikk tekniske problemer mot slutten av etappen. Men takket være sterk kjøring, klarte også han å begrense det som kunne blitt et skummelt tidstap.

Sprengte feltet
Med rundt 100 kilometer igjen å kjøre av dagens etappe, klinte Quick-Step til.

Nesten samtlige ryttere ble satt i front da feltet gikk inn i et parti med sidevind. Farten var skyhøy og feltet slo sprekker umiddelbart.​ De fleste av sammenlagtkanonene satt godt plassert og havnet i riktig gruppe, det gjorde ikke Primoz Roglic.

LottoNL-Jumbo-rytteren ble regelrett tatt på senga og måtte bruke mye krefter på å ta igjen teten. Men etter sterk kjøring av laget og et Quick-Step som etterhvert måtte roe ned tempoet, kom rytteren fra Slovenia i kapp med resten av feltet.