Skulturen av Conor McGregor høster mye ros for sin likhet til superstjernen.
Skulturen av Conor McGregor høster mye ros for sin likhet til superstjernen. Foto: instagram.com/aspencrow

McGregor får skulptur av seg selv i 30-årsgave

Her spørs det om ikke Cristiano Ronaldo blir en smule misunnelig.

Lørdag fyller MMA-stjernen Conor McGregor 30 år.

I den anledning får han en skulptur av seg selv der det ser ut som han er hugget ut i sten.

Litaueren Edgar Askelovic er kunstneren bak. Han har spesialisert seg på skulpturer i ulike materialer. Navnet på det 100 kg tunge kunstverket er «Atlas». Verdien er i overkant av fem millioner kroner.

– Det er en ære at Conor har godtatt dette som en gave fra meg. Han er et fenomen i vår tid. Ikke bare en smart idrettsutøver, men også en visjonær, sier Askelovic til BBC.

Skulpturen, som avdukes i et galleri i London lørdag, viser en stor likhet med McGregor. Egoet til superstjernen vil sikkert også sette pris på hvordan han fremstilles.

– Det er opp til deg selv hvordan du tolker den. Du kan se ham som en fange, som en gud eller bare en person, sier kunstneren.

Skulpturer og idrettsstjerner kan være en vrien affære. Det spørs om ikke den ferske Juventus-spilleren Cristiano Ronaldo blir litt misunnelig. Kunstneren som laget en byste av ham måtte ha to forsøk på å lage noe som ble godtatt.

Slik er de to bystene av Ronaldo. Det første forsøket er til høyre.
Slik er de to bystene av Ronaldo. Det første forsøket er til høyre. Foto: Francisco Leong Helder Santos

Conor McGregor er for tiden mest kjent for å være kjent, men virker å være i trening til en retur i UFC. Iren har ikke gått en kamp der siden november 2016. I mellomtiden har han tapt en lukativ boksekamp mot Floyd Mayweather.

Før det avgjøres når McGregor kan slåss igjen, må tiltalene mot ham i New York avklares. 29-åringen er tiltalt for overfall etter en episode med et angrep på andre UFC-utøvere i byen 3. april.

Han er ute på kausjon og skal i retten igjen 26. juli. Antagelig inngås det en forliksavtale i saken. Det viktigste for Mcgregor er ikke å bli bannlyst fra USA på grunn av at han er straffedømt.