Like før 04.30-tiden torsdag morgen, melder politiet at brannvesenet og sivilforsvaret har kontroll på brannen i Grinda gjenvinningsstasjon ved Larvik.

– Brannen er under kontroll, og det er ingen fare for spredning, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Kjell Reidar Johansen, til TV 2.

Ingen personer er skadet i brannen.

Driver etterslukking

Operasjonslederen forteller at det er mye røyk i området, og at beboere i Larviksområdet vil merke dette.

– Men den røyken er ufarlig, sier han.

Det er ingen giftige stoffer i røyken, da det har brent i papir og skog. Samtidig oppfordrer politiet på Twitter, beboere i nærheten av anlegget om å lukke vinduer for å unngå røyken.

Ved 6-tiden opplyser operasjonslederen at det fortsatt pågår etterslukking, og at det er fortsatt er noe røyk i området.

Spredte seg til skogen

Politiet fikk melding om brannen klokken 01.29 natt til torsdag. Den startet i gjenvinningsstasjonen, men spredte seg etter hvert til skogen rundt.

– Den har spredt seg til skogsområdet rundt, cirka 70 til 100 meter ut i skogen fra gjenvinningsstasjonen, sier Johansen, og legger til:

– Men det er lite vind og brannvesenet har kontroll, så det er ingen fare for videre spredning i skogen.

Tidligere natt til torsdag meldte politiet at brannen ikke utgjorde fare for øvrig bebyggelse, og at det dermed ikke var aktuelt med øvrig evakuering.