De har fått lykkeønskninger fra en hel verden. Nå vil verdens største fotballturnering Norway Cup inviterere de thailandske guttene som var fanget i hele 17 dager i grotten i Thailand.

– Vi ønsker å invitere det thailandske fotballaget til neste års Norway Cup. I år er nok litt for tidlig for det er ikke så lenge til turneringen starter, men vi sender ut en invitasjon og håper at de er klare til å komme til Oslo og Norway Cup neste år, sier styreleder i Norway Cup Øystein Rikheim Sundelin, til TV 2.

Mer enn fotball

Norway Cup-arrangøren ønsker å vise at sporten handler om mer enn bare fotball.

– Det handler om å vise at fotball er mer enn bare spillerne mot hverandre ute på banen. I dette tilfellet dreier dette seg om heltemot, en lykkelig slutt på det som kunne endt i en tragedie, sier Sundelin, og legger til:

– Fotball vekker så mye følelser i oss på så mange ulike plan, og Norway Cup er verdens beste arena for å få frem disse følelsene.

INVITERER: Styreleder i Norway Cup, Øystein Rikheim Sundelin.
INVITERER: Styreleder i Norway Cup, Øystein Rikheim Sundelin. Foto: TV 2

Alle skal få mulighet

Ifølge Sundelin har Norway Cup alltid hatt fokus på at alle skal ha mulighet til å delta i turneringen, uansett bakgrunn.

– Vi har hatt lag fra Israel og Palestina som har møttes på fotballbanen. Vi har hatt lag fra slumområder, som kanskje har hverken skolegang eller nødvendig mat og drikke, og i hvert fall ikke noe fotballutstyr, som får muligheten til å komme til Norway Cup og vise seg frem, sier Sundelin.

Finner løsninger

Nå lover arrangøren å finne løsninger, slik at alle de thailandske guttene kan komme seg gratis til Norge neste år.

– Vi har veldig mange måter å finansiere lag som kommer langveis fra til Norway Cup og Oslo, og det er jeg helt overbevist om at vi klarer å løse på et eller annet vis, sier en engasjert styreleder i Norway Cup, og legger til:

– Det har noe med det store engasjementet som har vært rundt denne redningsaksjonen.