Molde gikk på pinlig tap i Nord-Irland – Rosenborg senket av tidligere Sandnes Ulf-spiller

Molde var stor forhåndsfavoritt, men gikk på et tungt 1-2-tap mot nordirske Glenavon i europaligakvalifiseringen. Rosenborg måtte se seg slått av islandske Valur.

PINLIG TAP: Ole Gunnar Solskjær måtte se at Molde tapte mot Glenavon. Foto: Carina Johansen

Det gikk ikke veien for Ole Gunnar Solskjærs menn i Nord-Irland onsdag kveld. Den semiprofesjonelle klubben Glenavon vant 2-1 og tok første stikk i 1. kvalifiseringsrunde i europaligaen.

Det gikk heller ikke veien for Rosenborg i Champions League-kvalifiseringen.

Rosenborg møtte islandske Valur, og det så lenge ut som om kampen skulle ende 0-0.

Fem minutter før slutt dukket imidlertid Eidur Aron Sigurbjörnsson opp for hjemmelaget, og satte inn vinnermålet fra kloss hold. Dermed vant Valur 1-0.

Matchvinneren er kjent med norsk eliteseriefotball fra før av. Høsten 2014 var han på lån i Sandnes Ulf, hvor han fikk åtte kamper og scoret ett mål.

Første omgang var preget av stillingskrig, og de store sjansene uteble. Etter pausen startet Valur friskest på eget kunstgress i Reykjavik.

Timen var spilt da hjemmelagets Tobias Thomsen sendte av gårde et lekkert volleyskudd, men Rosenborg ble reddet av stolpen.

Avgjørelsen falt sju minutter før slutt. Et halvvåkent Rosenborg klarte ikke å følge med på et Valur-frispark. Kula falt ned hos Thomsen, som serverte Sigurbjörnsson. Fra kort hold scoret 28-åringen kampens eneste mål.

Returoppgjøret spilles på Lerkendal onsdag neste uke.

Sammenlagtvinneren møter enten skotske Celtic eller Alasjkert fra Armenia, mens taperen ender i europaligakvalifisering. Der venter FC Santa Coloma fra Andorra.

God start for Molde
Molde tok ledelsen etter 36 minutter i sin kamp da Eirik Hestad knallet ballen i mål etter en flikk fra Petter Strand inne i feltet. Feiringen foregikk sammen med de to tilreisende Molde-supporterne, nærmere bestemt Jon Orheim og Stefan Sætre.

Gledesscenene varte likevel ikke lenge. Minuttet senere ble keeper Andreas Linde knust i lufta av Rhys Marshall, som stanget inn utligningen.

Timen var spilt da nordirene snudde kampen. Joshua Daniels ble spilt gjennom, og alene mot Linde gjorde han ingen feil.

Seks minutter før full tid fikk moldenserne alle tiders mulighet til å sørge for balanse i regnskapet da den danske dommeren pekte på straffemerket. Fredrik Aursnes kunne sendt de to fremmøtte Molde-supporterne til himmels, men straffen var av det fryktelige slaget og endte utenfor.

Tross et voldsomt Molde-trykk mot slutten holdt Glenavon unna og vant 2-1 til stor jubel fra hjemmesupporterne på Mournview Park.

Returoppgjøret spilles i Molde torsdag 19. juli. Sammenlagtvinneren møter enten Anorthosis Famagusta fra Kypros eller Lac fra Albania.