HAR FÅTT KREFT: Kikkan Randall (til høyre) har fått brystkreft. Her sammen med Jessica Diggins som tok OL-gull i lag i Pyeongchang 2018. Foto: Martin Bureau.
HAR FÅTT KREFT: Kikkan Randall (til høyre) har fått brystkreft. Her sammen med Jessica Diggins som tok OL-gull i lag i Pyeongchang 2018. Foto: Martin Bureau.

Vant OL-gull i februar – nå har skiprofilen fått brystkreft

Kikkan Randall (35) har fått brystkreft. Den amerikanske skiløperen fikk den nedslående beskjeden etter hun la opp etter årets sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekreftet den tidligere skiløperen selv på instagram onsdag.

– Selv om vi oppdaget det tidlig og prognosen er god, vil det forandre livet mitt mye de kommende månedene, skriver hun.

Randall er nå i hjembyen Anchorage i Alaska for behandling.

– Det er skremmende å få en kreftdiagnose. jeg har lurt hver dag på hvordan dette kunne skje meg. Men jeg har lovet meg selv å være positiv og aktiv gjennom behandlingen, fortsetter Randall, som hadde sin første cellegiftkur mandag.

Kikkan Randall tok et overraskende gull i lagsprint sammen med Jessica Diggins under vinter-OL i Pyeongchang i februar. USAs første OL-gull i langrenn.

Hun har også tette bånd til det norske langrennsmiljøet.

– Så trist å høre de nyhetene, Kik (Kikkan Randall, jou.amn). Ønsker deg alt det beste under behandlingen. Du har den rosa kraften, skriver Astrid Urenholdt Jacobsen på twitter, og sikter til fargen til kampanjen mot brystkreft.

35-åringen la opp etter årets sesong og har vunnet verdscupen sammenlagt i sprint, samt 13 verdenscup-seirer og et VM-gull i lagsprint fra Val di Fiemme i 2013.

Kikkan Randall er gift med Jeff Ellis som er tidligere skiløper fra Canada som i dag jobber som markedssjef i FIS. Sammen har de sønnen Breck (2).

I 2008 ble Kikkan Randall diagnosert med Factor V Leiden, en genetisk mutasjon som forsterker sjansen for alvorlige blodpropper i blodårene.