pakke-mysterie i lofoten:

Celia er en av syv kvinner som har fått merkelig pakke fra hemmelig avsender

MYSTISK GAVE: Dette var det som lå innpakket i en pose på bilen til Celia Williams Lundh forrige mandag
MYSTISK GAVE: Dette var det som lå innpakket i en pose på bilen til Celia Williams Lundh forrige mandag Foto: privat
I løpet av åtte år har minst syv ulike kvinner funnet en mystisk pose på bilpanseret sitt i Leknes i Lofoten. Ingen av kvinnene vet hvem som er bak gaven.

Forrige mandag fikk Celia Williams Lundh fra Leknes seg en overraskelse da hun gikk til bilen etter en kveldsvakt på jobb.

På panseret lå det en Coop-pose med tre forskjellige gaver i.

– Jeg trodde først at noen hadde glemt igjen posen på bilen min, men det var ingen der, forteller Lundh til TV 2.

Tok i bruk Facebook

Lundh tok med seg posen hjem og åpnet pakkene. To røykpakker, en pakke havregryn og en klokke var det som lå innpakket i gavepapir i posen.

– Jeg skrev et innlegg på Facebook for å høre om noen hadde glemt igjen posen.

Kort tid etter at innlegget var publisert, kom det fram at flere kvinner i Leknes hadde fått samme gave. Ifølge Lofotposten er det syv kvinner – gjennom flere år – som har mottatt den samme, merkelige gaven.

Det var Lofotposten som først omtalte saken.

Opplevde det samme i 2013

Monica Andersen ble tagget av en venninne i Facebook-innlegget til Celia Lundh. I desember 2013 opplevde nemlig hun det samme. En Coop Extra-pose var knytt rundt vindusviskeren på bilen hennes.

– Da jeg åpnet posen så jeg at det lå to Marlboro Gold pakker, havregryn og en klokke som var fint pakket inn. Ettersom jeg røykte Marlboro Gold på den tiden, var jeg sikker på at det var noen jeg kjente som hadde lagt posen der, forteller Andersen til TV 2.

MYSTISK: I 2013 fant Monica Andersen en mystisk pose knytt til bilen sin. Der lå favorittrøyken, havegryn og en dyr klokke. Andersen syns gesten er spennende og mystisk. Foto: privat
MYSTISK: I 2013 fant Monica Andersen en mystisk pose knytt til bilen sin. Der lå favorittrøyken, havegryn og en dyr klokke. Andersen syns gesten er spennende og mystisk. Foto: privat

Da dette skjedde datet Andersen en fyr. Hun ringte mannen for å høre om det var han som hadde overrasket henne. Det var det ikke.

– Jeg tenkte da at det var noen som hadde vært på julegavehandel og mistet posen. Jeg etterlyste eieren på Facebook, kontaktet politiet og var innom Coop Extra.

Andersen fant aldri eieren og endte opp med å beholde gaven selv. I 2014 takket hun den mystiske personen i et innlegg på Facebook. Hver dag i fem år har hun brukt klokken.

– Jeg er veldig fornøyd med klokka. Jeg har brukt den i fem år og det har enda ikke skjedd noe skummelt med meg.

Ukjent giver

En rekke kvinner skrev på Facebook-innlegget til Celia Lundh at de har opplevd det samme. Derimot vet ingen av kvinnene, inkludert Lundh, hvem personen bak gavene er. Det er heller ingen mønster på hvem som har mottatt gavene, utenom at de alle er kvinner. Ifølge Avisa Nordland kan det tyde på at den mystiske posen dukker opp en gang i året.

Flere av pakkene skal ha blitt funnet på biler utenfor Lofotsenteret på Leknes.

​Da Lundh fikk vite at hun ikke var den eneste som hadde fått posen, ble hun veldig redd.

– Jeg begynte å lure på hva dette er. Jeg ble veldig redd for personen og jeg tror vedkommende trenger hjelp av noe slag. I ettertid har jeg tenkt på om han eller hun har stått og sett på meg da jeg tok med meg posen.​

Monica Andersen er derimot overhode ikke redd.

– Jeg syns det er spennende og mystisk. Jeg lurer på om vi noengang kommer til å finne ut hvem denne personen er.

Skal vurdere saken

Etterforskningsleder ved Vest-Lofoten lensmannskontor, Ivar Frøystein Huse, forteller til Lofotposten at de ikke har kjennskap til denne saken.

– Det vanskelig å si om dette er noe man skal være redd for, ut fra den informasjonen jeg har. Vi har ingen opplysninger om at kvinnene er utsatt for noe straffbart. Det er unormal oppførsel og merkelig at noen gjør dette, men det er ikke straffbart, forteller han til avisen.

Til TV 2 forteller Celia at hun og samboeren vil levere gaven til politiet torsdag.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook