Boasson Hagen fikk det ikke til – Sagan tok sin andre

Peter Sagan lekte seg til sin andre seier i årets Tour de France.

Med målgang i den franske byen Quimper, skulle Edvald Boasson Hagen prøve å gjenskape magien fra 2004, da Thor Hushovd vant i samme by.

Slik gikk det ikke. For i Quimper var det Peter Sagan som var den sterkeste. Slovaken tok med det sin andre etappeseier så langt i årets Tour.

– Jeg var litt heldig for Colbrelli kom tett på mot slutten, men lagkameratene mine gjorde en veldig god jobb, sa Peter Sagan etter målgang og fortsatte:

– Van Avermaet startet spurten for tidlig, mot slutten der kjørte han et veldig godt opptrekk for meg.

På de to neste plassene fulgte Sonny Colbrelli og Philppe Gilbert.

– Jeg hadde nok ikke vært med i front uansett
Edvald Boasson Hagen satt bra med, men fikk det tøft mot slutten av stigningen, og var ikke nærheten da etappen skulle avgjøres.

– Jeg satt bra inn men, men det sprakk opp og da klarte jeg ikke å henge med mer, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

– Jeg var i en bra posisjon og kunne kanskje ha ventet litt og brukt litt mindre krefter i bunn av bakken, men jeg hadde nok ikke vært med i front uansett, konstaterte rudsbygdingen.

– Det var en rask løype hele dagen med hard kamp på smale veier og det var viktig å sitte foran. Jeg følte jeg satt greit med foran og jeg hadde ikke noen store problemer, men det var en hard kamp.

Hyller Sagan
​– Edvald sitter i en perfekt posisjon 700 meter før mål, men så ser man hvordan Gilbert og de andre skyter fart fremover, mens Edvald skyter fart bakover, fortalte TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd i sin analyse.

Det ble dessverre ingen ny norsk seier i Quimpert, men «Oksen fra Grimstad» er ikke skuffet med dagens vinner.

– Vi må bare hylle Peter Sagan, hvordan han igjen klarer å kjøre et taktisk flott sykkelløp igjen, med alle de angrepene som var på slutten, sa Hushovd og la til:

– Også er det litt artig å se hvordan de to kamphanene Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet kjemper der.

– Jeg hadde et håp på forhånd
Før starten på dagens etappe var det en optimistisk Kristoff som så for seg en fremskutt plassering, men den siste bakken ble for hard for UAE-rytteren.

– Jeg følte meg egentlig ganske greit, men jeg kjente på slutten at det kom til å bli tøft opp bakken. Det er mange sterke ryttere i bakken, men jeg hadde et lite håp på forhånd, men jeg stivnet godt, sa Alexander Kristoff etter målgang.

– Jeg kjente det på de siste stigningene at det kommer til å raskere siste gang opp bakken, og jeg slet allerede på de stigningene før. Men jeg fikk en god gjennomkjøring så jeg håpe det er det som skal til for at jeg hever meg noen hakk, men jeg hadde ikke sjanse i dag, konstaterte Kristoff.

Superveteran gikk for polkadott
Nok en gang klarte Sylvain Chavanel å snike seg med i dagens brudd, og nok en gang gikk franskmannen solo.

På den første av i alt fem stigninger, støtet 39-åringen fra de seks andre rytterne i bruddet.

Med et mål for øyet, krysset veteranen som deltar i sitt 18-ende Tour de France, tre av de innlagte klatringene først.

Men det ble ingen klatretrøya på Chavanel. For etter å ha blitt kjørt inn av de andre bruddkameratene, var det Tom Skuijns for Trek-Segafredo som tok de resterende poengene å etappen. Latvieren får med det æren av å bære trøyen på morgendagens etappe.