Finansieringen av Cristiano Ronaldos overgang til Juventus skaper bølger.
Finansieringen av Cristiano Ronaldos overgang til Juventus skaper bølger. Foto: Marco Bertorello

Ronaldo-kjøpet får Fiat-ansatte til å streike

Juventus-eierne bruker penger fra bilprodusenten Fiat til å betale gigantkjøpet av Cristiano Ronaldo. Det liker ikke arbeiderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juventus punger ut 941 millioner kroner for å kjøpe 33 år gamle Cristiano Ronaldo fra Real Madrid.

Agnelli-familien, som eier Juventus gjennom selskapet Exor, eier også 29,8 prosent av konsernet som kontrollerer bilprodusenten Fiat og Ferrari. Nå melder italienske medier at deler av overgangssummen hentes fra Fiat.

Spanske Marca skriver at Juventus-president Andrea Agnelli først sa ja til Ronaldo etter at han fikk godkjenning til å bruke midler fra Fiat.

Det har fått de ansatte hos bilprodusenten, som ikke har fått en lønnsøkning på ti år, til å steile. Nå varsler de streik fra kl. 22 søndag til kl. 17 tirsdag 17. juli.

– Det er uakseptabelt at vi må gjøre store økonomiske ofre, mens selskapet bruker millioner av euro på kjøp av en fotballspiller, heter det i en uttalelse fra fagforeningen Unione Sindacale di Base.

– Vi fortelles at det er tøffe tider, at vi må bruke sosiale sikkerhetsnett og vente på nye modeller – som aldri kommer. Mens arbeiderne strammer livremmen mer og mer, bestemmer selskapet seg for å bruke penger på en eneste menneskelig ressurs. Er dette rettferdig? Er det normalt at én person tjener millioner, mens tusener av familier ikke klarer seg gjennom måneden?

– Vi er alle ansatte hos den samme eieren, men denne forskjellsbehandlingen verken kan eller må aksepteres, tordner fagforeningen.

Årslønnen til Ronaldo er rapportert til å ligge på småpene 281 millioner kroner. Det spekuleres i at Ronaldo som en del av avtalen må gjøre en del reklameoppdrag for Exor-selskapet.