KLAR FOR WEST HAM: Andrij Jarmolenko.
KLAR FOR WEST HAM: Andrij Jarmolenko. Foto: whufc.com

Borussia Dortmund-profil klar for Premier League-klubb

Andrij Jarmolenko er klar for West Ham.

West Ham bekrefter overgangen på sine nettsider. 28-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt med London-klubben.

– West Ham er en stor klubb med gode supportere. Jeg er glad for å komme til Premier League, sier kantspilleren til West Hams nettsider.

186 millioner kroner

Jarmolenko dro fra Dynamo Kiev til Borussia Dortmund forrige sommer.

Ukraineren ble ingen suksess på Signal Iduna Park, og scoret bare tre mål på 18 kamper i Bundesliga for den tyske storklubben.

Ifølge avisen London Evening Standard betaler «The Hammers» 186 millioner kroner for 28-åringen.

Denne sommeren har det vært store omveltninger på London Stadium. Tidligere Real Madrid- og Manchester City-manager Manuel Pellegrini har tatt over manageransvaret, samtidig som Ryan Fredericks, Issa Diop, Jack Wilshere og Lukasz Fabianski har kommet inn dørene.

– Vi nølte ikke

Fotballdirektør Mario Husillos mener Jarmolenko-signeringen understreker klubbens ambisjoner.

– Da vi fikk muligheten til å hente ham, nølte vi ikke. Han er akkurat den spillertypen vi var ute etter. Han har erfaring med å spille for store klubber og kjempe om titler. I Dortmund hadde han noen gode kamper, selv om han kanskje ikke viste seg fra sitt beste. Jeg mener Pellegrini er den perfekte trener for Andrij og hans spillestil, sier Husillos til West Hams nettsider.

Jarmolenko er en av Ukrainas største stjerner. Han har spilt 76 kamper for landslaget siden debuten i 2009, og står med 35 mål. Det er bare 13 mål bak landets mestscorende gjennom tidende, Andrij Sjevtsjenko.