Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til onsdag hadde Oslo sin første tropenatt på 15 år. Den laveste temperaturen i løpet av hele natten ble målt til 20,1.

I august 1969 hadde vi to tropenetter på rad – og nå kan det skje igjen.

– Vi er inne i en periode der det er høye temperaturer. Det er ikke mye som forandrer seg natt til torsdag, sier Stig-Arild Fagerli, vakthavende meteorolog ved StormGeo, til TV 2.

Utelukker ikke ny tropenatt

Ifølge Fagerli er tropenetter svært spesielle, og det er ikke ofte det blir observert i Oslo eller i utkanten av hovedstaden.

– Vi utelukker ikke ny tropenatt, men vi skal nok ha litt flaks hvis det skjer to netter på rad.

Tropenatt registreres hvis temperaturen ikke synker under 20 grader i løpet av en hel natt.

– Det er vanligst langs kysten på sensommeren, påpeker Fagerli.

Høytrykksrygg

Helgeværet vil etter alt å dømme bli veldig likt som de foregående dagene.

– Det vil bli det samme været som vi har blitt vant med i det siste. Det er lite som skjer. Vi har en høytrykksrygg som ligger stille over Skandinavia. Lite vind vil gjøre været sommerlig, sier han, og fortsetter:

– Det er tørt og en ekstrem skogbrannfare, og de bygene som er meldt lokalt er nok ikke nok til å få gjort noe med det. Der de treffer vil det bli vått i marka, men det vil tørke fort opp.

Det vil også ifølge Fagerli bli ganske bra vær i Nord-Norge frem mot slutten av uken. De vil få en frontsone lengst nord i Nordland, og temperaturene vil synke gradvis mot helgen.

– Nord-Norge vil få et temperaturskille i løpet av helgen i forhold til sør. Det vil ikke bli direkte kald, men litt mer variasjon enn i sør.

– De vil særlig torsdag og fredag få lokale regnbyger i indre strøk utenfor kysten, avslutter meteorologen.