NY MIDTBANESPILLER: Unai Emery henter nok en spiller til sitt nye Arsenal-prosjekt.
NY MIDTBANESPILLER: Unai Emery henter nok en spiller til sitt nye Arsenal-prosjekt. Foto: Arsenal.com

Arsenal signerte tidligere PSG-spiller

Matteo Guendouzi er Arsenals femte signering så langt i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryddesjauen under nyansatte Unai Emery fortsetter hos de røde i Nord-London.

Arsenal bekrefter onsdag at de har hentet det franske talentet Matteo Guendouzi fra den franske Ligue 2-klubben Lorient. Prisen er ukjent, men engelske medier spekulerer i en sum på rundt sju millioner pund - vel 75 millioner kroner.

19-åringen er landslagsspiller på aldersbestemt nivå for Frankrike, hvor han har representert landet på U17-, U18- og U20-nivå. Midtbanespilleren startet karrieren i akademiet til Paris Saint-Germain, før han meldte overgang til Lorient i 2014.

Dermed er han allerede en kjenning for Arsenals ny sjefstrener, Unai Emery, som kommer fra nettopp jobben i PSG. Spilleren skal i en tid ha vært aktuell for en retur til gamleklubben, men skal ha valgt bort Borussia Dortmund, Roma og PSG til fordel for Arsenal.

– Vi er henrykte for at Matteo slutter seg til oss. Han er en talentfull, ung spiller som en rekke klubber ønsket seg. Han har et stort potensial og fikk seg verdifull førstelagserfaring med Lorient i fjor. Han ønsker å lære og utvikle seg og bli en viktig del av vårt førstelag, sier Emery til arsenal.com.

Guendouzi er Arsenals femte signering denne sommeren. Fra før har klubben handlet den uruguayanske landslagsspilleren Lucas Torreira, den sveitsiske landslagsspilleren Stephan Lichtsteiner, den tyske keeperen Bernd Leno, i tillegg til den greske stopperen Sokratis Papastathopolous.

19 år gamle Guendouzi er regnet som en defensiv midtbanespiller. Det er samme rolle som gårsdagens nysignering, Lucas Torreira, bekler. Dermed fortsetter Arsenal å styrke seg defensivt etter at tidligere manager Arsène Wenger forlot klubben. Samtlige nysigneringer bekler så langt defensive roller.