FERDIG I TOUREN: Michael Matthews reiser hjem fra Tour de France
FERDIG I TOUREN: Michael Matthews reiser hjem fra Tour de France Foto: Geoffroy Van Der Hasselt

Etappefavoritt må bryte Touren

Mannen som vant den grønne trøya i fjorårets Tour de France må bryte.

Australieren Michael Matthews hos Team Sunweb må bryte Tour de France etter å ha fått det om skal være et virus.

– Michael våknet tidlig i morges og følte seg ikke bra, han har blitt syk og kastet opp. Vi hadde en lege med han som overvåket han og prøvde å få han klar for etappen. Men han klarte ikke å spise frokost, begynte å få feber og formen ble ikke bedre. Så vi bestemte at han ikke stiller til start i dag, sier Team Sunwebs trener Luke Roberts til TV 2 og fortsetter:

– Han er naturligvis veldig skuffet, i dag skulle bli et høydepunkt for han. Det er en etappe som ville passet han veldig bra, det samme ville etappen i morgen. Og han var naturligvis også en viktig brikke i sammendraget.

En syk rytter er potensielt krise for et lag som er så tett oppå hverandre hele tiden, men Roberts understreker at det er kun Matthews som har blitt syk.

– Ingen andre ryttere har fått noen symptomer, Michael har vært isolert hele morgenen i tilfelle det er et virus som vi mistenker at det er.

Et hardt slag
Det tyske laget kjører primært for nederlenderen Tom Dumolin i årets Tour. Og mannen som ble nummer to bak Chris Froome i årets Giro d`Italia erkjenner at det er et stort tapt å miste Matthews.

– Det er et hardt slag. Først og fremst for ham selv, men også for hele laget, sier Tom Dumoulin til lagets mediekanal.

– Det er selvfølgelig et stort tap. Det er ikke en hvilken som helst hjelperytter heller, det er en som bidrar sterk og kan skape resultater selv. Det er et stort tap for Dumoulin, dessverre, sier TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd og fortsetter:

– Det er kjempesynd for Matthews. Jeg vet at han har jobbet hardt og lenge for å komme i form til Tour de France.

– Det er synd for sykkelrittet
Mathews vant den grønne trøya under fjorårets Tour de France, og hadde håp om å gjenta den bedriften i år. Slik blir det ikke for australieren.

– Det er synd for sykkelrittet, han vant den grønne trøya i fjor og er alltid en mann å se opp for, spesielt på en etappe som i dag, sier mannen i den gule trøya, Greg Van Avermaet til et samlet pressekorps før start.

– Nå blir det et mindre lag som er med å kjører mot slutten av rittet og det kommer til å påvirke hvordan de blir, men det er fortsatt mange sterke ryttere igjen som er i god form, sier Van Avermaet.