REKORD: Boasson Hagen kjenner på varmen i Frankrike.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REKORD: Boasson Hagen kjenner på varmen i Frankrike. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Edvald med rekord-høy puls i Touren

Edvald Boasson Hagen har aldri målt høyere puls. I dag går han for seier.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo

Det er varmt i Frankrike om dagen, og det får rytterne i Tour de France-feltet kjenne på kroppen.

– Vi ser på pulsverdiene hans at han ligger mye høyere i puls i forhold til de watt-verdiene han har. I går så satte han ny pulsrekord. Han har aldri hatt så høy puls som han hadde i går. Det forteller jo noe om at kroppen jobber veldig tungt, og at intensiteten er veldig høy i forhold til det de produserer av energi ut. Og erfaringsmessig, så vet vi jo fra tidligere at Edvald har slitt litt med varmen, sier Boasson Hagens trener Fredrik Mohn til TV 2.

– Hva er den nye maks-pulsen?

– Nå er den på 197, og det kan ikke jeg huske at vi har målt tidligere på alle tester som vi har gjort, sier Mohn.

– En av etappene vi har blinket oss ut
Det har vært litt stang ut for de norske rytterne innledningsvis i årets Tour, men i dag kan det snu, i takt med været som har blitt litt kjøligere.

– Det var det første jeg tenkte på i morges – dette var bra for sykkelrittet. Så jeg håper det at han klarer å koble kroppen sin om til den temperaturen som er nå, det kan gi han et ekstra lite gir, sier Mohn.

For etappen til Quimper har en avslutning som passer Edvald godt. De flate oppløpene fra de foregående dagene er bare et vakt minne.

– Det er jo en av de etappene vi har blinket ut som vi ser at han kan vinne. Så jeg vet at laget kommer til å gjøre alt i de kan for at han skal vinne, så får vi se om det holder, sier Mohn og legger til:

– Han er kanskje litt i overkant, men det er jo Tour de France, så da må ha jo kunne gire litt ekstra.

Optimistisk Kristoff
Alexander Kristoff har ikke vært utenfor topp-ti på spurtetappene så langt i årets Tour de France, og han håper å kunne tukte det i dag.

– Jeg håper på meg selv helt fremme, jeg har vært fremme hver dag jeg har hatt sjanse. Jeg håper egentlig at jeg skal kunne kjempe om seier, men den er ganske tøff og med norske øyne passer det nok vel så godt for Edvald kanskje, han går normalt sett litt bedre enn meg i bakker. Så det blir spennende med norske øyner, forhåpentligvis med to mann i avslutningen der også får vi se om vi er gode nok i forhold til for eksempel Sagan, som kanskje er den største favoritten, sier Kristoff til TV 2.

Og selv om dagens avsluttende stigning er på én kilometer med 4,8% i snitt, utelukker ikke UAE Team-Emirates-rytteren egen suksess.

– Det går i området der Plouay kjører ( Bretagne Classic Ouest-France journ.anm), og det har jeg faktisk vunnet, det har også Edvald vunnet. Så sånn sett har jeg prestert i det terrenget der før, men her er tross alt alle de best med, så det er hakket høyere nivå og da blir det jo vanskeligere. Men vi får gi gass og håpe på det best.