Første tropenatt i Oslo på 15 år

Natt til onsdag var laveste temperatur 20,1 i Oslo. Det vil si at hovedstaden hadde sin første tropenatt på 15 år.

SOMMERDRØM: Oslo med Østlandet har hatt en fantastisk sommer så langt. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
SOMMERDRØM: Oslo med Østlandet har hatt en fantastisk sommer så langt. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Det stemmer at ble målt tropenatt i Oslo. Det ble målt 20,1 grader som laveste temperatur i løpet av hele natta, bekrefter statsmeteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt overfor NTB.

Sist gang Oslo hadde tropenatt var i 2003, og det har kun skjedd sju ganger tidligere i hovedstaden. Første gang det ble målt tropenatt var i 1941, noe som også var høyeste måling, med 21,6 grader som laveste temperatur, opplyser Meteorologisk institutt.

Skal det bli registrert tropenatt, kan ikke temperaturen være lavere enn 20 grader i løpet av hele natta. Ifølge meteorologen er det også uvanlig at tropenatt kommer så tidlig på sommeren.

– Er det tropenetter, kommer de som oftest på sensommeren, fordi oppvarmet vann bidrar til at temperaturene holder seg over natta, sier Berger.

Selv om det er varmt i store deler av landet, er det imidlertid ingen andre steder som kan skilte med tropenatt natt til onsdag.

– Av de offisielle målingene vi har, er det kun målestasjonen på Blindern som har hatt temperaturer over 20 grader gjennom hele natten, sier Berger.

(NTB)