politiet:

Mann (37) iscenesatte sin egen forsvinning for å straffe ektepar

25. juni ble en 37 år gammel mann meldt savnet i Molde, og et ektepar ble siktet for kidnapping. Nå tror politiet at 37-åringen fabrikkerte sin egen forsvinning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Møre og Romsdal har de siste ukene jobber med en større etterforskning i etterkant av at en 37 år gammel mann fra Ungarn ble meldt savnet 25. juni.

Det var den savnede mannens arbeidsgiver som meldte fra til politiet. Letaksjoner ble igangsatt, og de tappet ned vannet i to tjern i Molde i jakten på mannen.

Sporene i saken ledet frem til at et ektepar i 40-årene ble siktet for å ha kidnappet 37-åringen. Dette skjedde før politiet hadde lyktes med å lokalisere den savnede mannen.

En snau uke etter at 37-åringen ble meldt savnet, kom han til rette i Frankrike. Det er uklart hvordan han tok seg dit.

Nå har saken tatt en litt spesiell vending: Politiet mener at ungareren har fabrikkert bevis i saken i den hensikt å pådra ekteparet i 40-årene straffeansvar.

Den siktede 37-åringen ble i forrige uke pågrepet og fengslet i en by syd i Frankrike. Norsk politi har bedt om å få han utlevert, siktet for uriktig anklage. Dersom ungareren nekter å la seg utlevere, kan det ta tid før han blir utlevert.

– Inntil politiet i Molde har kontroll på de etterforskningskritt som skal foretas i Frankrike, og videre i Norge, har vi av hensyn til den videre etterforskningen behov for å være tilbakeholdne med ytterligere opplysninger i saken, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen.

Ekteparet har fremdeles status som siktet i sak om frihetsberøvelse eller medvirkning til dette, men begge er løslatt. Politiet vil gjøre en ny vurdering av saken når ungareren er avhørt.

Ekteparet og 37-åringen er bekjente. TV 2 har vært i kontakt med 37-åringens forsvarer som foreløpig ikke har snakket sin klient, og han vet derfor ikke hvordan ungareren stiller seg til siktelsen.

Roy Kulblik, som forsvarer kvinnen i ekteparet, har ikke snakket med sin klient, men har følgende kommentar:

– Dette har vi anført hele veien: At det var en frivillig forsvinning, og jeg er glad for at saken har tatt denne vendingen. Jeg må berømme politiet for å ha lagt ned en grundig jobb i saken. Jeg forventer en snarlig henleggelse av saken mot min klient, sier Kulblik.