Belgiske stjerner slakter Frankrike

Belgias Thibaut Courtois og Eden Hazard er misfornøyde med dommeren og mener Frankrike spilte «anti-fotball» i VM-semifinalen som endte med fransk 1-0-seier.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Kampens eneste scoring kom etter 50 minutter, da midtstopper Samuel Umtiti steg til værs stanget ballen i mål etter et fransk hjørnespark.

Derfra og ut la franskmennene seg bakpå og forsvarte seg godt. Måten de halte seieren i land på, imponerer likevel ikke Belgia-keeper Courtois.

– Frankrike spilte anti-fotball. Jeg har aldri opplevd at en spiss (Olivier Giroud) opererer så langt fra mål. De har lov til å spille sånn, for de vet at vi har problemer med å håndtere det, men det var ikke pent å se på. Det laget her var ikke bedre enn oss, sier Courtois, som nok en gang leverte en strålende VM-kamp, til den belgiske TV-kanalen RTBF.

– Mot Uruguay scoret de på et frispark og en keepertabbe. I dag scoret de på en corner. Det er en skam for fotballen at ikke Belgia vant i dag, sier 26-åringen.

Små detaljer

Keeperen mener små detaljer avgjorde kampen og sier han heller skulle sett Brasil enn Frankrike i finalen. Brasil ble slått etter 2-1-tap for nettopp Belgia i kvartfinalen.

Courtois får støtte fra Chelsea-lagkamerat Eden Hazard, som knapt fikk en meter å gå på av de franske spillerne etter pause.

– Jeg vil heller tape med dette Belgia-laget enn å vinne med det Frankrike-laget der, sier Hazard, som åpenbart skulle hatt frispark like utenfor Frankrikes 16-meter med få minutter igjen av kampen.

Refser dommeren

Courtois mener den brasilianske dommeren Andrés Cunha fikk en avgjørende betydning for kampens utfall.

– Han dømte virkelig ikke bra. Franskmennene drøyde enormt med tid, og han blåste ikke for den åpenbare fellingen av Eden (Hazard), sier han.

Etter det bitre nederlaget skal Belgia spille bronsefinale mot taperen av onsdagens semifinale mellom England og Kroatia. Bronsefinalen spilles lørdag klokken 16.

(©NTB)