NY TABBE: Loris Karius glapp ballen på et frispark, og Tranmere kunne score på returen.
NY TABBE: Loris Karius glapp ballen på et frispark, og Tranmere kunne score på returen. Foto: Paul Burrows

Ny kjempetabbe: – Selvtilliten hans er knust i tusen biter

Liverpool-keeper Loris Karius med ny tabbe da rødtrøyene fortsatte sesongoppkjøringen med 3-2-seier over League Two-klubben Tranmere tirsdag kveld.

Premier League-klubben ledet med tre mål til pause og hadde tilsynelatende full kontroll på kampen, men det endret seg i det 72. minutt.

Tranmere-spiller Ollie Norburn slo et frispark knallhardt midt på mål, og Karius prøvde å gripe ballen.

Det klarte han ikke. Tyskeren glapp ballen, og Jonny Smith kom løpende inn og trillet inn 1-3-reduseringen.

Etter Karius-tabben reduserte Tranmere nok en gang i det 81. minutt. Amadou Soukouna snappet opp en svak støttepasning fra Pedro Chirivella.

– Tabber kommer til å skje

Jürgen Klopp tabben på det andre baklengsmålet er like betydelig som keeperens, og tar Karius i forsvar.

– Ingen liker det målet (som Karius slapp inn, journ. anm), men hvis vi snakker om det andre målet – det var Milners feil sammen med Chirivella. To fantastiske fotballspillere gjør den tabben, og hvilken var størst? Jeg vil si den siste, men vi snakker ikke om den, sukker Klopp overfor Liverpoolfc.com.

– Loris slipper inn, men vi kan ikke lage oppslag etter hver tabbe. Tabber kommer til å skje: Jeg liker det ikke, han liker det ikke, men det kommer til å skje. Så la oss heller ta lærdom fra situasjonene, oppfordrer Liverpools manager.

– Knust i tusen biter

Før sesongstart stilles det spørsmål om hvorvidt Karius klarer å reise seg etter gigablemmene i Champions League-finalen. James Pearce, som dekker laget for lokalavisen Liverpool Echo, mener tyskeren var veldig lite overbevisende den omgangen han spilte.

– Selvtilliten hans ser ut til å være knust i tusen biter, skriver Pearce.

– Klopp dysser ned betydningen av tabben, og mener søkelyset på Karius er urettferdig. Men det kommer ikke til å forandre seg. Hvis han ikke kan håndtere det, har Liverpool et stort problem, slår han fast.

Derimot ble han imponert av det Liverpools tredjekeeper, Danny Ward, gjorde. Den 25 år gamle waliseren fikk spille første omgang, som Liverpool vant 3-0.

– For en kontrast mellom Karius og Ward. Ward må se lyst på mulighetene til å bevise at han bør stå, skriver Liverpool Echo-journalisten.

Lallana scoret

Rafael Camacho, Sheyi Ojo og Adam Lallana sørget for at Liverpool ledet 3-0 etter 33 minutters spill på Prenton Park, men resultatet endte ikke fullt så overbevisende til slutt.

Liverpool innledet sesongoppkjøringen med 7-0-seier over Chester lørdag. Klubben serieåpner hjemme mot West Ham 11. august.

(©NTB/TV 2 Sporten)