SUKSESSJEF: Gareth Southgate har gjort sine saker bra som landslagssjef for England.
SUKSESSJEF: Gareth Southgate har gjort sine saker bra som landslagssjef for England. Foto: Maxim Shemetov

– England har mye mer å gå på

Englands manager Gareth Southgate advarer Kroatia før semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Kroatia – England på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag fra kl. 19.00

Englands sukssessjef Gareth Southgate mener de engelske spillerne har mer å gå på, og har enda mer inne foran semifinalen mot Kroatia.

Dersom England skulle vinne den TV 2-sendte semifinalen, vil laget være klar for sin første VM-finale siden 1966.

– Dette engelske landslaget er foreløpig ikke i nærheten av å være så gode som vi er kapable til. Det handler ikke bare om spillernes alder, men også om at de bare får mer og mer erfaring fra store kamper, både for landslaget og for klubbene sine, sier Southgate til BBC.

– Derfor er vi svært optimistiske med tanke på fremtiden, men vi vil selvsagt gjøre vårt aller beste til å gripe muligheten vi nå får mot Kroatia, poengterer han.

Southgate skal ifølge engelske medier har bestemt seg for å starte med samme spillere som slo Sverige 2-0 i kvartfinalen.

Dalic med advarsel til England

Samtidig har Kroatias landslagssjef, Zlatko Dalic, en advarsel til engelskmennene: Luka Modrics kanonform.

Real Madrid-stjernen er blitt kåret til banens beste i tre av Kroatias fem kamper, og Dalic mener midtbaneeleganten er i sitt livs form.

– Når du ser ham spurte for å vinne en ball i det 115. minutt, viser det vinnerønsket hans. Luka har oppnådd alt som er mulig å oppnå med klubblaget, men ikke med landslaget, konstaterer Dalic, ifølge Daily Mail.

– Vi har kommet oss hit ved å spille som et kompakt lag som ikke gir motstanderen noe gratis. Vi jobber for hverandre, og dette er en av Lukas peste perioder. Han har aldri spilt bedre fotball, følger landslagssjefen opp.

– Kan komme hjem som legender
Englands tidligere landslagskaptein, Alan Shearer, tror de engelske spillerne vil bli mottatt som helter etter VM – uansett hvordan det skulle gå mot Kroatia.

– Uansett hva som skjer mot Kroatia: Disse engelske guttene vil vende hjem som helter. Men nå har de en helt utrolig mulighet til å komme hjem som legender, konstaterer Shearer, ifølge BBC.

Tirsdag ble det som kjent klart at Frankrike vil stå på den ene halvdelen i VM-finalen. Kroatia og England kjemper om å bli finalemotstander.

– Kan slå Frankrike i finalen
Den tidligere Chelsea-vingen Pat Nevin tror England kan slå Frankrike dersom laget tar seg til finalen.

– Jeg forventer at England slår Kroatia. Det engelske laget har mer styrke, og jeg tror de vil skape problemer for Frankrike i en finale. Frankrike vil komme til en finale som favoritter, men det overhodet ikke utenkelig at England kan slå dem i Moskva, konkluderer han.

Den oppfatningen deler den tidligere landslagsspissen Dion Dublin.

– Vårt engelske landslag kommer til å sette Frankrike på større prøver enn det Belgia gjorde. Klart vi kan vinne, slår han fast.

Se Kroatia – England onsdag fra kl. 19.00