Brede Hangeland om Mbappé: – Jeg er glad jeg har lagt opp

Kylian Mbappé (19) hylles av TV 2s fotballeksperter etter nok en glimrende forestilling for Frankrike.

– Dette er en spiller som ikke var født sist Frankrike vant VM-gull i 1998. Han kommer til å dominere fotballen i mange år framover. Han trenger fremdeles litt veiledning for å bli enda bedre, men det får han. Han kommer til å bli så god. Jeg er glad jeg ha lagt opp som fotballspiller.

Det sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland om Kylian Mbappe etter at Frankrike slo Belgia 1-0 og tok seg videre til VM-finalen.

Se Mbappé herje mot Belgia øverst

– Jeg tenker ikke på Ballon d'Or
19-åringen har vært en sensasjon under mesterskapet i Russland, og vært svært delaktig i Frankrikes vei til sin første VM-finale på 12 år.

I åttedelsfinalen senket han Argentina nærmest på egenhånd med to scoringer.

Mot Belgia var han igjen sentral, det eneste han manglet var scoringen.

Etter kampen fikk han spørsmål om han kan vinne den prestisjetunge prisen Ballon d'Or.

– Det tenker jeg ikke på, jeg vil vinne VM, Ballon d'Or er ikke mitt problem, svarte 19-åringen.​

Også TV 2s kommentatorer lot seg begeistre av Kylian Mbappé underveis i kampen mot Belgia.

– Det er nesten slik at treneren må be spillerne om å gi Mbappé ballen, for det skjer noe hver gang han har ballen i beina, sa Petter Myhre fra kommentatorboksen.

– For en spiller han er. Vi har sett farta hans, men han viste i dag en rekke detaljer med ballen i beina. Mye av det han gjorde var rett og slett kunst, Sier Hangeland.

– Jeg er glad jeg har lagt opp
Kylian Mbappe slo igjennom for Monaco i Champions League i 2016 da franskmennene tok seg helt til semifinalen, hvor det ble tap mot Juventus.

PSG plukket opp vidunderbarnet for over en milliard kroner i hard konkurranse med nesten samtlige toppklubber i Europa.

Den danske landslagtreneren Åge Hareide fikk selv oppleve det franske supertalentet på nært hold da Danmark spilte 0-0 mot «Les Blues» i gruppespillet under mesterskapet i Russland.

– Han har veldig sterk tro på seg selv, han har den fantastiske farten sin som er en gudegave i seg selv, men han er også veldig god med ballen i beina. Jeg mener han burde utfordre mer, spesielt med tanke på den vanvittige farten han har, sier Hareide i TV 2s VM-studio.

– Dette er en spiller som ikke var født sist Frankrike vant VM-gull i 1998. Han kommer til å dominere fotballen i mange år framover. Han trenger fremdeles litt veiledning for å bli enda bedre, men det får han. Han kommer til å bli så god. Jeg er glad jeg ha lagt opp som fotballspiller, sier Hangeland.

– Kan ta over etter Messi og Ronaldo
​Kylian Mbappé blir stadig nevnt som det heteste overgangobjektet for de største og mektigste klubbene i verden. Etter gårsdagens nyheter kan det hende at verdens mektigste klubb finner fra lommeboken for å skaffe signaturen til den unge franskmannen.

– I dag solgte Real Madrid Ronaldo til Juventus. Tre av de spillerne som er nevnt som erstattere er Neymar, Hazard og Kylian Mbappé. Mbappé har absolutt alt som kreves for å bli verdens beste fotballspiller. Vi har lenge lurt på om hvem som skal ta over etter Messi og Ronaldo, Mbappé kan fort bli den spilleren, sier Simen Stamsø-Møller.

19-åringen ble den første tenåringen siden Pelé som scoret to mål i én og samme kamp (mot Argentina, journ. anm) i VM. Nå skal vidunderbarnet og resten av de franske spillerne forsøke å vinne mesterskapet for første gang siden 1998 når de møter enten England eller Kroatia i finalen.

– Spørsmålet er om han har skallen som kreves. Hodet til Ronaldo er mye verdt. Kylian Mbappé har ennå ikke den mentale styrken som Ronaldo, men han er bare 19 år. Ronaldo var bare en spinkel liten gutt da han var på samme alder, sier Hareide.