– Belgia har vært et av VMs mest underholdende lag

Belgia roses for VM-innsatsen, til tross for nederlaget mot Frankrike i semifinalen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter fem strake seire i VM endte det belgiske eventyret med 0-1-tap mot Frankrike i semifinalen.

Se hvordan Belgia røk ut i semifinalen i Sportsnyhetene øverst!

Belgias manager Roberto Martinez mener kampen kunne vippet begge veier.

– Det var en veldig tett kamp. Det var ikke mange store sjanser til å avgjøre kampen. Det som utgjorde forskjellen var at vi tapte en dødballsituasjon, sa Martinez, før han slo fast:

– Jeg er virkelig stolt over mine spillerne. De ga alt de hadde inne. Nå må vi bare gratulere Frankrike og ønske dem lykke til i finalen, sa Belgias trener etter semifinaletapet.

TV 2-ekspert Petter Myhre mener Belgia kan reise til lørdagens bronsefinale med hevet hodet.

– Frankrike stengte rommene for de kreative angrepsvillige belgiske spillerne i semifinalen. Belgia kan imidlertid reise hjem etter mesterskapet med vissheten om at de kan reise hjem som et av VMs mest underholdende lag, slo Myhre fast.

– Belgia skapte ikke mye i andre omgang, men det som skilte lagene i denne omgangen var effektiviteten, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland, og minnet om at Belgia kunne fått med seg et utligningsmål dersom Fellaini hadde satt sin kjempesjanse i andre omgang.

Gir Fellaini deler av skylden for exiten
Ekspertene mener imidlertid Belgias Marouane Fellaini burde gjort sine saker bedre også før Frankrikes scoring.

– Det fokuseres på Fellaini. Det var han som ikke fulgte mannen sin, Samuel Umtiti. Han knuste Fellaini i luften der, påpekte TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Har ansvar for første sone på hjørnespark, og blir knust av Umtiti på 1-0. Kommer til et par avslutninger offensivt, men ingen av de byr Lloris på utfordringer, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen, som ga Fellaini en firer på spillerbørsen etter kampen.

– Det var briljant av Samuel Umtiti at han vant duellen med Marouane Fellaini. Men jeg tror kanskje ballen var nær Fellainis hode på vei inn, poengterte BBC-ekspert Danny Murhpy under kanalens livedekning av kampen.

– Jeg elsker dette her
I første omgang gjorde Belgia det vanskelig for Kylian Mbappé og de franske stjernene.

– Frankrike burde stole enda mer på farten til Mbappé. Det var ganske mange varianter der vi så at Mbappés fart burde blitt utnyttet bedre av det franske laget, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Åge Hareide beskrev det hele som en «stillingskrig» de første 45 minuttene.

– Det var to lag som forsøkte å ta ut hverandre taktisk, sa Danmarks landslagssjef i TV 2 Sumo-sendingen ved halvtid.

Brede Hangeland elsket det han så av de to lagene.

– Jeg elsker dette her. Det var to lag som var så godt forberedt. En helt nydelig fotballkamp. Jeg satt på kanten av stolen i 90 minutter, oppsummerte Hangeland.

Og:

– Begge trenerne hadde forberedt seg svært godt. Sjakkspillet foregikk gjennom hele kampen. Det var utrolig fascinerende å følge med på, slo Norges tidligere landslagskaptein fast i studio på Kontraskjæret.

Lik TV 2 Sporten på Facebook