DEN NYE VINEN: Fernando Gaviria har satt standarden i Tour de France-spurtene i år.
DEN NYE VINEN: Fernando Gaviria har satt standarden i Tour de France-spurtene i år. Foto: Benoit Tessier

– Dette tannreguleringsgliset får vi se flere ganger i Tour de France

Johan Kaggestad er svært imponert over det Fernando Gaviria har vist så langt i Touren.

Fernando Gaviria (23) er spurtkongen i Tour de France så langt. Colombianeren med den karakteristiske tannreguleringen fikk et perfekt opptrekk på oppløpet i Sarzeau tirsdag. I motvinden gjorde han ingen feil.

– Det var en veldig tøff spurt. Oppløpet av langt, og det var motvind. Jeg er veldig fornøyd med å ta min andre etappeseier, sier han til TV 2.

Her kan du spille Tourmanager!

– Får ikke se gliset i dag

Gaviria har vunnet begge massespurtene han har vært involvert i. TV 2-ekspert Johan Kaggestad tror det kommer flere etappeseirer fra Quick-Step Floors-rytteren.

– Jeg tror vi får se tannreguleringen flere ganger, men jeg tror ikke vi får se den i dag. Det er noen flate etapper igjen, og jeg tror Gaviria er sterk nok til å komme seg gjennom Alpene og Pyreneene. Da kan han vinne på Champs-Elysees. Jeg tror vi får se ham i hvert fall én gang til. Får vi se ham to ganger til er han den mestvinnende colombianeren i Tour de France-historien. Da er han oppe på fire. Lucho Herrera og Santiago Botero stoppet på tre, sier Kaggestad.

Gaviria og hans lojale opptrekker Maximiliano Richeze timet spurten perfekt.

– De er overlegne, de er i flyt-sonen og man ser i spurten hvilken selvtillit de har og hvor mye Gaviria stoler på sine hjelperyttere, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd i sin analyse av spurten.

Colombianeren var full av lovord om sin gode hjelper etter seieren.

– Han gjør en veldig god jobb for meg. Han tok oss frem til fronten på det perfekte tidspunktet. Uten lagkameratene mine hadde det ikke vært mulig å vinne, sier han.

Like bak Sagan

Nå er Gaviria bare fire poeng bak Peter Sagan i kampen om den grønne trøyen. 23-åringen håper å gi verdensmesteren kamp helt til Paris.

– Det er vanskelig, for han er en så sterk rytter. Men vi skal prøve å ta den grønne trøyen, sier han.

Gaviria tok poengtrøyen i Giro d'Italia i 2017. Om han skulle gjenta bedriften i Tour de France tror Kaggestad på en oppgradering både lønnsmessig og tannmessig.

– Det spørs om han ikke finner seg en tannlege med enda høyere status. Kanskje han får bleket tennene i tillegg, humrer TV 2-eksperten.