KLAR FOR JUVENTUS: Juventus betaler neste én milliard kroner for den portugisiske stjernespilleren.
KLAR FOR JUVENTUS: Juventus betaler neste én milliard kroner for den portugisiske stjernespilleren. Foto: Vasily Maximov

Les Ronaldos følelsesladde avskjedsbrev til Real Madrid-fansen

Cristiano Ronaldo takker Real Madrid for alt han oppnådde i hovedstadsklubben og ber fansen om å respektere hans avgjørelse om å signere for Juventus.

– Disse årene i Real Madrid, og i denne byen, har muligens vært den lykkeligste perioden i mitt liv. Jeg har følelser av enorm takknemlighet for denne klubben. Jeg kan bare takke dem for kjærligheten jeg har mottatt.

Det sier Cristiano Ronaldo i en avskjedsmelding til fansen, ifølge Real Madrids hjemmeside.

Etter måneder med spekulasjoner rundt Ronaldos framtid, sprakk nyheten tirsdag formiddag om at den italienske storklubben Juventus har sikret seg 33-åringens signatur.

Den portugisiske superstjernen koster Juventus 988,5 millioner kroner.

– Jeg følte at tiden er kommet for å åpne et nytt stadium i mitt liv, og derfor har jeg bedt om å få forlate klubben. Jeg føler meg klar for en endring, og jeg ber alle, og spesielt våre supportere, om å forstå meg. De har vært ni fantastiske år. Det har vært en spennende tid for meg, men jeg vet veldig godt at jeg aldri vil glemme det jeg har opplevd i Madrid, sier Ronaldo.

– Real Madrid vil alltid være med meg
​33-åringen ble en umiddelbar suksess i Real Madrid etter overgangen fra Manchester United i 2009. I løpet ni år scoret han 311 mål i ligaen på 292 kamper for hovedstadsklubben. Totalt i alle turneringen scoret portugiseren 450 mål på 438 kamper.

– Sammen har vi vunnet tre Champions League-titler på rad og fire CL-poklarer på fem år. På individuelt nivå har jeg også hatt stor suksess og vunnet fire Ballon d'Or og tre Gullstøvler.

Det har lenge blitt spekulert i om Ronaldo ønsket seg vekk fra Real Madrid. Etter seieren over Liverpool i Champions League-finalen i mai uttalte han at det har vært en fantastisk tid, og at han ville bruke sommeren på å bestemme seg for hvordan fremtiden skulle se ut.

Nå er altså bomben sluppet. Mannen, som sammen med Lionel Messi, har dominert europeisk klubbfotball de siste ti årene, har bestemt seg for å forlate Real Madrid til fordel for Juventus og Serie A.

– Jeg drar nå, men denne skjorten, dette skjoldet og Santiago Bernabéu vil alltid være med meg, uansett hvor jeg er. Takk til alt, og selvfølgelig, som jeg sa da jeg ble presentert som Real Madrid-spiller for ni år siden: Hala Madrid!, sier 33-åringen.

Hylles
​Etter at overgangen ble kjent har flere kommet med sin hyllest til superstjernen.

– Cristiano, dine mål, dine rekorder og alt vi vant sammen i Real Madrid snakker for seg selv. Du fortjener en spesiell plass i historien til klubben. Vi vil alltid huske deg, og det har vært en glede å spille sammen med deg. Stor klem og lykke til, skriver Serigo Ramos på Instagram under et bilder der de jubler sammen.

– Velkommen til Torino, Cristiano. Vi hadde en fin tid sammen i Madrid, og jeg kan nesten ikke vente til å spille med deg igjen. Dette er en spesiell dag for Juventus, skriver tidligere Real-Madrid-spiller og nåværende Juventus-spiller Sami Khedira på Instagram.