KLAR: Cristiano Ronaldo skal være klar for Juventus. Foto: Jonathan Nackstrand
KLAR: Cristiano Ronaldo skal være klar for Juventus. Foto: Jonathan Nackstrand

Real Madrid bekrefter at Ronaldo selges til Juventus

Real Madrid bekrefter at Cristiano Ronaldo forlater klubben til fordel for Juventus.

Real Madrid bekrefter tirsdag ettermiddag at Ronaldo selges til Juventus på sine hjemmesider.

– Real vil offentliggjøre at etter ønske og forespørsel fra spilleren Cristiano Ronaldo, så har vi godkjent å selge ham til Juventus, bekrefter Real Madrid i en pressemelding.

– Real Madrid vil uttrykke sin takknemlighet for en spiller som har vist seg å være den beste i verden, og som har markert seg i en av klubbens mest fantastiske tider i verdensfotballen. I tillegg til alle titlene og troféene og triumfene Ronaldo har oppnådd som spiller i klubben i ni år, så har han markert seg som et forbilde når det gjelder dedikasjon, hardt arbeid, ansvar og talent, skriver Real Madrid videre.

Les hva Ronaldo selv sier om avskjeden med Real Madrid og overgangen til Juventus her.

Juventus opplyser på sine hjemmesider at den femdobbelte Ballon d'Or-vinneren har signert på en fireårskontrakt med Serie A-klubben.

– Hans navn er Cristiano Ronaldo og han er nå offisielt en Bianconero! Juventus er henrykt over å kunne annonsere at den femdobbelte Ballon d'Or-vinneren har skrevet under på en fireårskontrakt som strekker seg frem til 30. juni 2022, forteller Juventus på sine hjemmesider.

Videre skriver Juventus at klubben betaler nøyaktig 100 millioner euro, eller rundt 941 millioner kroner, i overgangssum for Ronaldo. Overgangssummen vil bli utbetalt over en toårsperiode.

– Sjokkert
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller innrømmer at han nesten er litt sjokkert over at Juventus har klart å sikre seg Ronaldo.

– Personlig synes jeg at det er artig med en superstjerne i Serie A. Det er en liga som ligger mitt hjerte nært. Men man blir jo sjokkert, for jeg hadde trodd at Ronaldo vil bli i Real Madrid lenger, og tenkte at mer logisk sett så ville han fulgt hjertet å gått til Manchester United, eller fulgt pengene og gått til PSG. Men nå ble det ikke sånn, sier Stamsø Møller til TV 2 Sporten.

Og legger til:

– At han går til Juventus er for meg derfor overraskende. Men Juventus er en klubb som driver god business, og 100 millioner euro for en så gammel stjerne er for meg ingenting med tanke på hva han drar inn i markedsverdi og alt. De pengene kommer Juventus til å tjene inn ganske greit igjen. Likevel, så er det litt sånn: Oisann, det finnes vel grenser for hvor god butikk Juventus kan gjøre. Jeg tenker bare «wow», for en klubb, og for en god jobb de har gjort, sier eksperten.

Han tror Juventus har jaktet på Cristiano Ronaldo i kulissene i lang, lang tid. Eksperten roser jobben Juventus har gjort for å sikre seg en av fotballens virkelige superstjerner.

– Juventus må nok ha ligget på denne overgangen lenge. Da de fikk beskjed om det var mulig, så har de defenitivt gjort en god jobb. Prosessen har nok pågått over tid. Jeg mener Bayern München og Juventus er de best drevne klubbene i Europa. Det at Juventus klarer å sikre Ronaldo bare bekrefter det, roser Stamsø Møller.

– Hva betyr Ronaldo-signeringen sportslig for Juventus?

– Han vil heve laget. I motsetning til Real Madrid så kommer han nå til en klubb som har abonnement på seriegullet. Det er nesten ligg kjedelig, for Juventus vinner hvert år. Men eieren snakker om én ting: Champions League. Og det har jo Ronaldo abonnement på. Så nå står Juventus mye sterkere, naturligvis, til å vinne Champions League, svarer han.

Spår spinnvill overgangssommer
Real Madrid må nå på jakt etter en erstatter for Ronaldo. Stamsø Møller understreker at portugiseren etterlater seg et stort tomrom på Bernabeu.

– Han etterlater seg et stort tomrom, og nå tror jeg denne overgangsommeren kan overgå forrige sesong. Blir det Mbappé, Eden Hazard eller kanskje Neymar? Uansett så kommer nok en eller to inn hos Real Madrid nå, poengterer han.

Real Madrid legger ikke skjul på hva Ronaldo har betydd for klubben.

– Han er blitt Real Madrids mestscorende i historien med 451 mål på 438 kamper. Han har vunnet 16 titler, og fire Champions League-titler, inkludert tre av dem på rad, og fire av dem på fem sesonger. Individuelt har han vunnet fire Gullballer og tre Gullstøvler, blant mange andre priser. For Real Madrid vil Cristiano Ronaldo for alltid være en av klubbens flotteste symboler og en referanse for de neste generasjonene. Real Madrid vil alltid være ditt hjem, Ronaldo, skriver Real Madrid i sin avskjedshilsen til portugiseren som nå flytter til Torino og Juventus.

Overgangssummen skal være på 105 millioner euro, melder Gazzetta. Det tilsvarer 986 millioner kroner. Også ifølge Sky Sports' kilder har klubbene kommet til enighet.

– Presenteres lørdag
Ifølge det spanske TV-programmet Jugones vil Cristiano Ronaldo bli offisielt presentert som Juventus-spiller førstkommende lørdag.

Ronaldo er enig med Juventus om en fireårskontrakt, og vil få en lønn på 30 millioner euro i året etter skatt. Det tilsvarer rundt 281 millioner kroner etter dagens kurs. 33-åringen skal imidlertid ha sikret seg kontrollen over de såkalte «image»-rettighetene, noe som vil sørge for at Ronaldo fremdeles vil være en av verdens best betalte fotballspillere.

Juventus-president Andrea Agnelli reiste tirsdag til Hellas for å ha møter med Ronaldo.

AS skriver at møtet først og fremst handlet om diskusjoner rundt Juventus' sportslige ambisjoner, hvilken rolle Ronaldo vil få i laget, og hvordan partene ville gå frem når superstjernen offisielt blir presentert for presse og fans.

Ronaldo har vært Real Madrids klart største stjerne siden han kom til spansk fotball fra Manchester United sommeren 2009. Han står med 450 mål på 438 kamper totalt for Real.

Portugiseren har vunnet La Liga to ganger og Champions League hele fire ganger med den spanske fotballgiganten.

Nå fortsetter han altså karrieren i Juventus og i italiensk Serie A.

Les Ronaldos avskjedsbrev til Real Madrid-fansen her

(©NTB/TV 2 Sporten)