Kristoff stivnet – Gaviria med nok en seier

Colombianeren var den sterkeste på den fjerde etappen av Tour de France.

På den fjerde etappen av årets Tour de France var det nok en gang duket for spurtkanonene.

Og på det fire kilometer lange oppløpet i Sarzeau var det nok en gang Fernando Gaviria som var den sterkeste.

Alexander Kristoff var med å kjempe om seieren, men stivnet og måtte ta til takke med en syvendeplass.

– Jeg følte meg faktisk bedre i dag, så sånn sett var det i alle fall bedre en sist spurt. Jeg hadde i alle fall litt mer å gi, men jeg mister litt rytmen i spurten, jeg måtte stoppe litt opp og da er det alltid tungt, sa Kristoff til TV 2 etter målgang og fortsatte:

– Jeg hadde ikke tatt det uansett om det hadde vært perfekt, men jeg følte meg bedre og sånn sett var det oppløftende. Men jeg skulle gjerne vært litt høyere opp.

– Jeg liker egentlig å starte helt fra front, og jeg kunne nok å ha klart å holde rytmen hele veien, men da måtte jeg ha gått mer ut i vinden, sa Kristoff etter målgang.

For det har vært litt stang ut for Kristoff så langt i Tour de France, noe skyldes et litt svakt opptrekk, og noe skyldes toppfarten.

– Jeg får backup fra Ferrari og jeg sitter i en god posisjon, men jeg vet at hvis jeg skal vinne det her, så må jeg komme i litt høyere fart enn de andre og det gjør jeg ikke i dag.

Edvald Boasson Hagen og hans Dimension-Data, gjorde en god jobb med å bringe Mark Cavendish i en god posisjon, men briten nådde aldri helt opp.

Nordmann i velt
I det rytterne var inne på de siste 50 kilometerne av etappen, gikk det en rekke velt.

Blant annet gikk Tour-debutanten Amund Grøndahl Jansen i bakken. Unggutten fra Nes så ut til å vondt i ryggen, men kom seg opp på sykkelen igjen.

– Hvordan går det med deg?

– Det går bedre nå, men jeg landet ganske hardt på ryggen, så det var vondt. Det var ganske stivt i starten også, men ved å sykle ble det bedre og bedre, så til slutt kunne jeg sykle helt fint, sa Grøndahl Jansen til TV 2 etter målgang.

– De er overlegne
Fernando Gaviria sikret seg i dag sin andre seier så langt i Touren, og mye av æren for det skal Quick-Step-laget ha.

– De er overlegne, de er i flyt-sonen og man ser i spurten hvilken selvtillit de har og hvor mye Gaviria stoler på sine hjelperyttere, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd i sin analyse av spurten.

På de siste 700 meterne får de riktig nok litt hjelp av Dimension-Data.

– Gaviria har en hjelperytter som leter etter det perfekte hjulet å ta, også har du Mark Renshaw som er spurtopptrekkeren til Mark Cavendish i front, og den feilen han gjør er at han lager en luke og åpner opp for at Quick-step-toget kan komme på innsiden og der kommer de med en utrolig fart.