I TRØBBEL IGJEN: Vida har har havnet i videobråk igjen.
I TRØBBEL IGJEN: Vida har har havnet i videobråk igjen. Foto: Scanpix/Instagram

Kroatisk profil kan bli utestengt i England-kampen etter ny omstridt video

Kroatias Domagoj Vida har havnet i mer videotrøbbel før semifinalen mot England.

Se England – Kroatia på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag fra klokken 19.00

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etterforsker på nytt Kroatias Domagoj Vida etter at nok en omstridt video med forsvarsspilleren ble publisert på sosiale medier.

Ifølge The Daily Mail kan Vida bli utestengt i semifinalen mot England dersom FIFA finner spilleren skyldig i å ha brutt det strenge regelverket for politiske ytringer på fotballbanen.

I den nye videoen som nå har spredd seg drikker Vida øl mens han blant annet roper slagordene «storhet til Ukraina» og «Beograd brenner».

Det kroatiske fotballforbundet beklaget mandag i en pressemelding Vidas og speideren Ognjen Vukojevics oppførsel i den første videoen der de to lastet opp en video med frasen «Ære til Ukraina», som brukes av ukrainske nasjonalister.

Vukojevic sendt hjem fra VM og bøtelagt av FIFA for episoden, mens Vida slapp med en streng advarsel for den første videoen.

Det er uklart når den nye videoen som kan skape mer trøbbel for Vida ble filmet.

I videosnutten drikker Vida øl og referer til en bar i Kiev med navnet «Beograd».

– La oss gå til baren. Jeg betaler når jeg kommer. Storhet til Ukraina, Beograd brenner. La oss gå, sier Vida i den nye videoen, ifølge The Daily Mail.

Besiktas' forsvarsspiller spilte tidligere for ukrainske Dynamo Kiev. Det gjorde også den hjemsendte Vukojevic.

Vida har spilt i alle fem kampene til Kroatia i VM så langt i mesterskapet. Det er ventet at FIFA vil offentliggjøre om Vida får straff eller ikke for den siste videoen i god tid før onsdagens semifinale mot England.