VARME DAGER I VENTE: Sør-Norge og Østlandet venter nye dager med sydentemperaturer.
VARME DAGER I VENTE: Sør-Norge og Østlandet venter nye dager med sydentemperaturer. Foto: Larsen, Håkon Mosvold/ NTB scanpix

Finværet fortsetter litt til

Varme dager og våte kvelder er det som kommer til å prege dagene fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det som omtales som den fineste sommeren noensinne ser ikke ut til å ta slutt med det første. Ifølge meteorolog i StormGeo, Lillian Bergheim, går vi varme og solfylte dager i møte.

– Det blir fint vær i hele landet til og med lørdag. To høytrykk fra Irland og Barentshavet som strekker se innover hele Skandinavia og gir oss dette fine været, forteller Bergheim til TV 2.

Lokale ettermiddagsbyger

Til tross for det fine været, er det fare for flere lokale regnbyger på ettermiddagene i dagene som kommer.

– Onsdag ettermiddag kan det komme lokale regnbyger i indre strøk på Vestlandet i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Det er også fare for torden. På torsdag kan det komme ettermiddagsbyger i indre strøk fra Troms, Nordland, Trøndelag og generelt på Østlandet. På fredag er det Østlandet som ligger mest utsatt til for ettermiddagsbygene, sier Bergheim.

Ettermiddagsbygene er et resultat av det fine været, ifølge Bergheim. Regnet er fortsatt ikke av betydelig mengde.

Fortsatt sydentemperaturer

Temperaturene i landet ser heller ikke ut til å falle med det første. Igjen er det Sørlandet og Østlandet som får de høyeste temperaturene, og Nord-Norge som får de laveste.

– På Sørlandet og Østlandet vil temperaturene ligge på 25-28 grader. Det kan også bli opp mot 30 grader enkelte steder. I indre strøk av Vestlandet vil det bli opp mot 25 grader, mens i kyststrøkene vil det bli 15-20 grader.

I Nord-Norge blir det ikke fullt så varmt, men ifølge Bergheim blir det noe varmere enn det har vært de siste ukene.

– Det blir varmt i indre strøk av Finnmark, med 25-26 grader til og med fredag. Som vanlig er det litt kaldere i kyststrøkene i Nord-Norge, som kan vente seg rundt 15-17 grader.

Usikkert etter helgen

Fra søndag av kan det se ut som at været sakte men sikkert snur.

– Søndag og mandag er litt mer usikkert. Det kan skye seg til utover dagen og det kan komme regn. Det er usikkert om finværet med ettermiddagsbygene fortsetter eller om det kommer inn et lavtrykk som gir mer regn, særlig på Vestlandet.