Slik så beina til Philippe Gilbert ut.
Slik så beina til Philippe Gilbert ut.

Slik så Tour-rytterens bein ut etter lagtempoen

TV 2-ekspert Thor Hushovd forklarer hvorfor det er slik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Quick-Step Floors kjempet om seieren på mandagens lagtempo, men en liten feil i et av de bratte partiene ødela for det belgiske laget. Philippe Gilbert var kun seks sekunder fra å overta den gule ledertrøyen. 36-åringen var tydelig lysten på å ikle seg det ikoniske plagget, for han tok flere tunge føringer underveis.

Her kan du spille Tour-manager!

Lagtempo-etappen er fysisk krevende, og mange ryttere gruet seg nok før de drøyt 35 kilometerne i Cholet. Gilbert la ut et bilde av beina sine på Instagram i etterkant av påkjenningen.

– Ut fra det bildet han la ut tyder det på at han har lagt beina i en kompresjonsmaskin. Da får han slike bein. Målet er å få blodgjennomstrømning. Man går vanvittig dypt på de 35 kilometerne. Man presser virkelig kroppen, og da er restitusjon veldig viktig, sier TV 2-ekspert Thor Hushovd.

– Bruker alle ryttere en slik kompresjonsmaskin?

– Det er ikke noe alle driver med, men flere driver med det. Det hjelper for restitusjon og blodgjennomstrømning. Man får renset ut slagstoffer. Det er noe som beviselig hjelper, sier Hushovd.

Gilbert har svært gode muligheter til å kapre den gule ledertrøyen i løpet av de kommende etappene. Både femte og sjette etappe bør passe den eksplosive belgieren bra.

Hushovd forteller at Quick-Step-rytteren har forberedt seg godt til Touren. På sosiale medier kan man blant annet se Gilbert på treningstur med Chris Froome og Michal Kwiatkowski en uke før Touren.

– Det er ikke mange gram fett på beina til Gilbert. Han har en ekstremt lav fettprosent. Gilbert har også jobbet beinhardt for å komme ned i den fettprosenten.