ETTERTRAKTET SCORINGSMASKIN: Erling Braut Håland har herjet i eliteserien før sommerferien. Nå spørs det om han har spilt sin siste kamp for Molde.
ETTERTRAKTET SCORINGSMASKIN: Erling Braut Håland har herjet i eliteserien før sommerferien. Nå spørs det om han har spilt sin siste kamp for Molde. Foto: Carina Johansen

Hevder Juventus har lagt inn gigantbud på Håland

Den italienske serievinneren skal ha lagt inn bud på 50 millioner kroner for Erling Braut Håland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den sier den velinformerte Il Tempo-journalisten Alessandro Austini til TV 2 sent mandag kveld.

Ifølge Austini har Juventus solide forventninger om å få godtatt et bud på rundt fem millioner euro for Håland. Partene skal ha møttes til samtaler i Molde mandag.

– Juventus lyttet til Moldes krav, som ligger rundt fem millioner euro (ca 48 millioner kroner, red.anm), og er klare til å fullføre handelen for mer eller mindre denne prisen. Møtet omtales som godt og de venter nå på utvikling i saken, sier Austini.

Ifølge journalisten har Juventus fulgt Håland i minst et år. I vinter takket spilleren selv nei til et tilbud fra de hvite og sorte fra Torino.

191 cm. høye Håland står med åtte mål på 14 kamper for Molde denne sesongen. Fire mål mot Brann for ti dager siden fikk storklubbene til å spisse albuene i kampen om kraftspissen med de giftigste avslutningene i Rosenes by.

Manchester United og nettopp Juventus var blant klubbene som var på plass i Molde og så Alf Inge Hålands sønn herje på ny i 5-1-seieren over Vålerenga. Seks av scoringene til 2000-modellen er kommet i løpet av de to siste kampene.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær bekrefter ifølge Rbnett at flere av representantene for utenlandske klubber som var på Vålerenga-kampen søndag også hadde samtaler med MFK-ledelsen under oppholdet i Molde.

– Det er jo helt naturlig at folk snakker sammen når de er på besøk, men så vidt jeg vet har det ikke vært noen møter som handlet om konkrete bud. Jeg var på sommerhuset mitt på Grip mandag og deltok i hvert fall ikke i møte verken med Juventus eller andre, sier Solskjær til avisen.

Ifølge Austini er interessen nå mildt sagt stor fra Juventus, som skal ønske å få sluttført handelen raskt. Det skal nemlig være interesse for spissen også fra andre italienske toppklubber.

Sportsnyhetene: Håland (17) med to nye mål i Moldes slakt av Vålerenga

– Sportssjef Fabio Paratici, som for øyeblikket er opptatt med Cristiano Ronaldo-overgangen, sendte en av sine mest betrodde menn til Molde. Juventus-representanten var tilstede på kampen mot Vålerenga og hadde mandag et møte med Molde og spillerens agent, bekrefter Austini.

Ifølge journalisten er planen til storklubben å la Håland spille for klubbens nyopprettede andrelag, som fra kommende sesong skal spille i Serie C, tredje nivå i italiensk fotball.

– Dersom trener Massimiliano Allegri mener han er klar for større oppgaver, kan han imidlertid bli tatt inn i førstelagstroppen.

Moldes sportssjef, Øystein Neerland, ønsket ikke å kommentere saken overfor TV 2 tirsdag morgen.

Heller ikke stortalentets far og rådgiver, Alf-Inge Håland, ønsker å uttale seg om saken.

Braut Håland reiser til Irland på tirsdag for å spille Europaliga-kamp med Molde, før han knytter seg til G19-landslaget som reiser til EM i Finland på fredag.​

PS: En eventuell overgangssum skal Molde dele med Hålands tidligere klubb Bryne. Ifølge Aftenbladet kan klubben ha krav på så mye som 30 prosent av en overgang.