Bugge Pettersen etter nok en brøler: – Det så nok veldig corny ut

Espen Bugge Pettersen varsler at han skal hjem å øve etter nok en keepertabbe. TV 2s ekspert skjønner at Strømsgodset henter en ny keeper til neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodsets keeper Espen Bugge Pettersen tabbet seg skikkelig ut på stillingen 1-1 i kampen mot Kristiansund.

Se Bugges tabbe i Sportsnyhetene øverst!

Veterankeeperen var ute på siden av sekstenmeteren og skulle bare upresset slå en pasning til en medspiller. Men ballen gikk til Kristiansunds Bendik Bye, som løftet ballen i en fin bue over Bugge Pettersen og i mål.

Bye scoret hat trick i kampen som endte med 3-2-seier til Kristiansund.

– Nei, jeg vet ikke. Vi spilte en dårlig første omgang generelt sett. Så setter vi oss selv i trøbbel, sier Bugge Pettersen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Hva skjedde i forkant av den andre scoringen?

– Nei, det så nok veldig corny ut. Jeg ser ikke at Parr har en spiller i ryggen i det hele tatt. Jeg prøvde å finne ulike pasningsalternativ. Jeg så Parr, men ikke mannen i ryggen. Så..., sukker Godset-keeperen.

– Øvelse gjør mester
Han innrømmer at tabben svir.

– Ja, selvfølgelig. Men samtidig må man tenke nytt. Men må ikke la seg prege for mye av det. Det ligger jo og kverner bak, selvfølgelig. For min del så har det vært for mange valg som har vært for dårlige. De har vært uheldige, sier keeperen.

– Men øvelse gjør mester, som man sier. Jeg prøver, men kunne selvfølgelig fått bedre hjelp av medspillerne mine. Men jeg gjør så godt jeg kan, bedyrer Bugge Pettersen.

38 år gamle Bugge Pettersen har hatt en lang og god karriere, men denne sesongen har han tabbet seg ut ved flere anledninger, som blant annet:

10. juni ga Godset bort ledelsen og spilte 1-1 mot Start.

– Det var nok en tabbe fra Espen Bugge Pettersen. Han har hatt tabber som har kostet flere poeng denne sesongen, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen da.

30. april var det en Bugge Pettersen-tabbe som forærte Rosenborg seieren over Strømsgodset.

– Skjønner godt at de henter inn en ung keeper
I forrige uke ble det kjent at keepertalentet Viljar Myhra (21) hentes fra Odd, men ikke før til neste sesong. Bugge Pettersen er på utgående kontrakt i Godset. Han har sagt til Drammens Tidende at han foreløpig ikke har forhandlet om forlengelse.

38-åringen sa for tre uker siden at han har gode kort på hånden og uansett ikke kommer til å være arbeidsledig 1. januar 2019.

– Det har jeg visst lenge. Man må huske på at jeg er godt voksen, og er inne i det siste året her. Det er ikke noe sjokk. Det var vel bare et tidspørsmål for de hentet inn en ung en. Det kunne skjedd ifjor, det kunne skjedd i år, og nå skjer det neste år, sier Bugge Pettersen til TV 2 Sporten om signeringen av Myhra.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener det er på tide at Bugge Pettersen byttes ut.

– Bugge har vært en av de svakeste for Godset denne sesongen, og jeg skjønner godt at de hentet signerte ny keeper denne uken. Det blir tungt å vinne kamper når man gir bort mål på den måten Godset gjør i kveld. Seieren til KBK er meget sterk, og Mcdermott og Bye leverer fantastiske prestasjoner. Jeg trodde Godset skulle prestere bedre nå med BP som sjef, men de har fortsatt en lang vei å gå før de er der de bør være med dette mannskapet, oppsummerer han.