Senket Godset med hat trick på ti minutter: – Jeg kunne scoret fem

Bendik Bye sa «Bye, bye, bye, Godset» på Marienlyst Stadion.

Strømsgodset – Kristiansund 2-3:

Godset tok tidlig ledelsen mot Kristiansund, men så våknet Bendik Bye.

I løpet av ti minutters spill i første omgang snudde han kampen på egenhånd. Han scoret ekte hat trick og sørget for at Kristiansund vant 3-2 på Marienlyst Stadion.

Se Byes hat trick i Sportsnyhetene øverst!

– Det var godt å slå tilbake, for Godset fikk jo et mål ut av ingenting, sa Bendik Bye til MAX etter sine tre mål før hvilen.

– Kunne du scoret fem før pause?

– Ja, men det var bra å se de tre målene gå inn, men jeg satte ikke alt, svarte hat trick-helten.

Etter kampen var det en storfornøyd Bye som møtte TV 2 Sporten.

– Det er ikke hver dag jeg scoret hat trick. Det var utrolig godt å score mål, men det var en utrolig god lagprestasjon i første omgang. Ved den andre scoringen fikk jeg ballen av Godsets keeper, og det ble åpent mål. Da var det bare å treffe, oppsummerte han til TV 2.

Hat trick-helten reiser nå på ferie til Rhodos i Hellas. Etter 16 serierunder står Bye med totalt seks mål i Eliteserien etter kun sju kamper fra start. Han er kommet inn som innbytter i ni kamper.

– Nå blir det utrolig godt med ferie. Det har vært en lang vårsesong, så det blir magisk med ferie, slo Bye fast.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen

– I første omgang ble vi i perioder overkjørt. I andre omgang gjorde vi en god omgang. Det var små marginer fra at vi fikk med oss ett poeng, sa han.

Han kommenterte tabben til Bugge Pettersen i forkant av Byes 2-1-scoring slik:

– Jeg føler ikke at vi har et keeperproblem. Det er sånt som skjer av og til. Men vi ønsker ikke slikt skal prege kampene våre, poengterte han.

Scoret hat trick på ti minutter
Strømsgodset gnistret fra start og tok ledelsen etter bare fem minutters spill.

Jonathan Parr fant Tokmac Nguen, som fikk gå helt alene i feltet og prikket inn 1-0-ledelse til hjemmelaget.

Kristiansund skapte to store sjanser til å utligne i etterkant, og på den tredje store sjansen satt utligningsmålet.

Bendik Bye satte vakkert inn utligningsmålet etter 20 minutters spill da han plasserte ballen høyt i vinkelen fra kanten av 16-meteren.

Like etter presenterte Bye seg igjen. For knappe tre minutter senere gjorde Godset-keeper Espen Bugge Pettersen en gedigen tabbe. Veterankeeperen sentret ballen rett til Bendik Bye, som effektivt lobbet ballen i det tomme målet og sendte gjestene opp i 2-1-ledelse.

– En fryktelig, fryktelig, fryktelig tabbe, konkluderte MAX-ekspert Thomas Myhre, som selv er tidligere keeper, om det Bugge Pettersen gjorde i forkant av scoringen.

– Rett og slett ydmyket
Men Bye ville score enda flere. I det 30. minutt kom han seg nok en gang fri på kanten. Denne gangen plasserte han ballen elegant over Bugge Pettersen. Ballen gikk i mål via stolpen.

– Bye herjer for Kristiansund. Et sjokkert Godset har sett at han har scoret ekte hat trick i løpet av ti minutter. Det må være en av de mest oppsiktsvekkende omgangene vi har sett i Eliteserien denne sesongen, sa MAX-kommentator Asbjørn Myhre.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var ikke fornøyd i pausen.

– Vi ble rett og slett ydmyket av Kristiansund. De gjorde en god omgang, vi hang ikke med, sa Godset-treneren til MAX.

Godset reduserte
Ti minutter ut i andre omgang reduserte Godset.

Eirik Ulland Andersen fikk solid treff fra omlag 25 meter, og dundret ballen i mål. Det var Ulland Andersens femte scoring i Eliteserien denne sesongen.

I det 60. minutt fikk Mos en alle tiders mulighet til å utligne til 3-3. Men en strålende redning av KBKs Mcdermott snøt hjemmelaget for det etterlengtede utligningsmålet.

Ti minutter senere oppstod det håndgemeng etter at Godsets Nguen ikk rett i reklameveggen. Dommerne klarte å skille kamphanene, og til slutt fikk både Coly og Jradi gult kort.

Godset fortsatte å rulle opp det ene angrepet etter det andre og jaktet febrilsk på målet som ville gi balanse i regnskapet. Det kom aldri, og KBK vant 3-2 på Marienlyst Stadion takket være Byes hat trick før pause.

Slik startet lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Bugge Pettersen - Vilsvik, Glesnes, Sætra, Parr - Tokmac, Hauger, Junior - Jradi, Abdellaoue, Ulland Andersen.

Kristiansund (4-4-2): Mcdermott - Sørmo, Coly, Ulvestad, Aasbak - Diop, Aasmundsen, Kalludra, Gjertsen - Bye, Bamba.

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF