Trosset skulderbrudd og intense smerter: – Han overlever ikke bare. Han kjører

Lawson Craddock (26) ble dagens mann på lagtempoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blodig, forslått og brudd i skulderbladet. Det er blitt mange tårer og søvnløse netter for Lawson Craddock etter at han veltet på den første etappen i Tour de France. Han fryktet at han ville havnet utenfor tidsgrensen på dagens lagtempo, men amerikaneren imponerte stort underveis.

– Han viste viljestyrke. Han valgte å fortsette å kjøre. Han kjører. Han overlever ikke bare. Han kjører, sier en imponert EF Education-sjef Jonathan Vaughters.

Craddock var langt fra optimist før han rullet ned fra startrampen.

– Jeg hadde ingen god følelse etter besiktigelsen, for jeg hadde mye smerter mot slutten. Vi gravde dypt i skulderen før selve lagtempoen, og det gjorde forskjellen. Laglegen vår brukte en time til å løse opp musklene rundt skulderen. Det var litt mer smertefullt enn lagtempoen. Jeg brukte 90 prosent av vekten min på høyre forarm og skulder, så den må nok vi jobbe med i kveld, humrer Craddock.

Han begynte forsiktig, men etter hvert viste Craddock hvilken jernmann han er. Amerikaneren tok flere føringer før han ga seg like før mål.

– Jeg dro ikke de første åtte km og slapp med fem km igjen. Det handlet mest om laget, men jeg var fornøyd med å bidra, sier han beskjedent.

Etter skrekkvelten startet Craddock en innsamlingsaksjon for sin lokale sykkelklubb i Houston. Klubbens velodrom ble hardt rammet av orkanen Harvey. Craddock gir 100 dollar for hver etappe han fullfører, og mange andre har gjort det samme. Til sammen har folk donert nesten 20 000 dollar, som tilsvarer i underkant av 170 000 norske kroner.

– Det er et tall jeg virkelig blir imponert over. Det er derfor jeg hadde en god dag i dag. Det kan jeg garantere. Jeg er inspirert av støtten jeg har fått de siste dagene. Jeg ber om 17 flere dager med det, sier han.