SIGNERTE: Mahrez er City-spiller.
SIGNERTE: Mahrez er City-spiller. Foto: Manchester City

Solgt til Manchester City for 640 millioner kroner

Riyad Mahrez forlater Leicester til fordel for Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City bekrefter at klubben har kjøpt Riyad Mahrez fra Leicester City.

Kantspilleren bestod den medisinske sjekken tidligere denne uken, og har nå signert kontrakten som gjør playmakeren til Manchester City-spiller de neste årene.

På sine hjemmesider opplyser Manchester City at 27-åringen har signert på en femårskontrakt på Etihad Stadium.

Han får trøye nummer 26 i Manchester City.

– Jeg er så glad for å ha signert for Manchester City, et lag som spiller strålende fotball under Pep Guardiola, sier Mahrez til Manchester Citys hjemmeside.

Hyller Guardiola
Mahrez legger ikke skjul på at han gleder seg til å spille under nettopp Guardiola.

– Å studere Guardiola på avstand har vært en fornøyelse. Pep tviholder på å spille angripende fotball, noe som er perfekt for meg. Citys prestasjoner forrige sesong var fantastiske. De har definert hvordan man bør spille i Premier League, og jeg gleder meg til å være en del av det, fortsetter han.

Den tidligere Leicester-spilleren håper å ta nye steg under Guardiola i sin nye klubb.

– Jeg tror vi kommer til å oppnå mye suksess de kommende årene, og jeg tror jeg selv kan utvikle spillet mitt under ledelse av Pep Guardiola, slår han fast.

– En av de beste i Premier League
Manchester Citys fotballdirektør Txiki Begiristain er svært begeistret over å ha hentet Mahrez til de lyseblå.

– Riyad er en svært talentfull spiller. Han dribler forsvarsspillere og skaper rom for sine medspillere. De siste årene har han etablert seg som en av de mest spennende spillerne i Premier League. Vi er sikker på at han vil bidra med flere alternativ i vårt angrepsspill de neste sesongene, uttaler City-direktøren til Manchester Citys hjemmesider.

Ifølge The Daily Mail betaler Manchester City 60 millioner pund, eller rundt 640 millioner norske kroner, i overgangssum for Mahrez.

Pep Guardiola har lenge beundret Mahrez, og forsøkte å hente landslagsspilleren for Algerie allerede i januar. Den gang krevde imidlertid Leicester hele 1,2 milliarder kroner i overgangssum, noe Manchester City nektet å betale.

Nå er det klart at playmakeren altså flytter til Manchester i sommervinduet – for halv pris.

Riyad Mahrez ble hentet til Leicester fra franske Le Havre i 2014, og vant sensasjonelt Premier League med klubben under ledelse av Claudio Ranieri i 2016. I løpet av sine fire sesonger på King Power Stadium scoret han 39 mål på 139 kamper i Premier League.