Bildene fra Hazards barndom sprer seg før semifinalen

Belgias storstjerne Eden Hazard heiet på Frankrike i oppveksten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Frankrike – Belgia på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag fra kl. 19.00

Tirsdag møtes tungvekterne Belgia og Frankrike i VMs første semifinale.

Det blir en spesiell kamp for Belgias storstjerne Eden Hazard.

Se hvordan Belgia sendte Brasil ut og tok seg semifinalen øverst!

For i forkant av oppgjøret har bilder av Hazard og hans to brødre ikledd franske landslagstrøyer spredd seg på internett.

Hazard, som til daglig spiller i engelske Chelsea, vokste opp i den fransktalende delen av Belgia og flyttet til Lille i Frankrike allerede som 14-åring.

– Jeg og mine brødre har alltid vært mer Frankrike enn Belgia-supportere fordi vi vokste opp med VM i 1998, forklarte Eden Hazard til pressen da han fikk spørsmål om bildene der han har på seg den franske landslagsdrakten.

– Jeg vil ikke sverte det belgiske landslaget på den tiden, de hadde noen bra spillere, men for meg så var det Frankrike som gjaldt på den tiden, fortsatte han, ifølge The Sun.

På bildet fra oppveksten poserer Eden Hazard sammen med i sine to brødre i Frankrikes landslagsdrakter fra 1998. Som kjent vant Frankrike som vertsnasjon VM-gullet for 20 år siden.

Hyllet Mbappé
I møtet med pressen før tirsdagens semifinale benyttet Hazard anledningen til å rose Frankrikes stjerneskudd Kylian Mbappé.

Mbappé har tidligere uttalt at han studerte Eden Hazards spillestil da det 19 år gamle stjerneskuddet vokste opp.

– Om Mbappé så på videoer av meg da han var yngre, så er det jeg som ser på ham nå. Det han gjør er fantastisk, spesielt i en så ung alder. I dagens moderne fotball har jeg aldri sett noe lignende, slo Hazard fast.

– Verdens beste
Klubbkameraten i Chelsea, N’Golo Kante, fikk også ros fra den belgiske stjernen.

– I mine øyne så er han verdens beste i sin posisjon på banen. Om Kanté spiller opp mot sitt beste, så har Frankrike 95 prosent sjanse til å vinne kampen. Det er opp til oss å gjøre det som kreves for å stoppe ham og hindre ham i fange opp ballene, konkluderte Belgias storstjerne.

Se Frankrike – Belgia på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag fra kl. 19.00