SEIERHERRER: BMC Racing Team vant dagens lagtempo i Tour de France. Foto: REUTERS/Stephane Mahe
SEIERHERRER: BMC Racing Team vant dagens lagtempo i Tour de France. Foto: REUTERS/Stephane Mahe

BMC-storeslem: Satte Sky på plass og tok ledertrøya

Richie Porte og BMC Racing Team var de sterkeste på dagens lagtempo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På den 35,5 kilometer lange lagtempoetappen i Chloet var det BMC som innkasserte seieren.

– Det var tøft i dag, men laget var helt fantastisk. De store sterke karene gjorde en fenomenal jobb og det ble en perfekt lagtempo, sa Richie Porte da alle lagene var i mål.

Laget startet som nummer fem og lå likt med Team Sky, ett sekund bak Mitchelton-Scott, på den første passeringen.

Så tok de kommandoen og snek seg i fra. På passering nummer to var differansen ned til Froome og Team Sky på seks sekunder.

Den differansen minsket til fire sekunder i det laget til Porte krysset målstreken.

Quick-Step som var nest siste lag ut, knep tredjeplassen.

Med dagens BMC-seier ble det også et bytte av den gule trøya. Peter Sagan fikk kun en dag, og den nye leietakeren ble Greg Van Avermaet.

– Det var et stort mål å komme seg i gult i løpet av den første uka. Jeg har hatt den en gang før og det var en utrolig følelese, så jeg er veldig fornøyd med å ha tatt den for andre gang og jeg skal nyte den i morgen, sa Greg Van Avermaet da alle lagene var i mål.

Sekundstrid
Som lag nummer to ut på dagens lagtempo, hadde Team Sky kun tidene til Mitchelton-Scott å gå på underveis.

Og fra start var det jevnt. Kun ett sekund skilte Mitchelton-Scott og Sky i løypens første passering etter 13 kilometer.

Dessverre for Froome og Team Sky måtte både Luke Rowe og nederlenderen Wout Poels slippe underveis, og kanskje var det der seieren glapp.

For etter at alle lagene var i mål, var Team Sky snaue fire sekunder bak BMC.

– Jeg synes det var bra kjørt, vi startet tidlig og det er fortsatt mange lag i gjen, men vi må være fornøyde med det vi har gjort, sa Chris Froome til TV 2 etter målgang.

– Vi var litt uheldige
​Hverken Alexander Kristoff sitt lag UAE Team Emirates eller Edvald Boasson Hagens Dimension Data hadde de største forventningene før dagens etappe.

Og etter målgang var det heller ikke de store resultatene å skrive hjem om for nordmennene.

– Jeg synes vi var litt uheldige, vi mistet Troia med en punktering, og der mistet vi en av våre sterkeste motorer ganske tidlig, sa Kristoff til TV 2 etter målgang og fortsatte:

– Jeg synes det var tungt, men det er det alltid og det kjennes greit ut. Jeg hang med og det var flere på laget som ikke hang med.

UAE og Dimension Data endte henholdsvis 1,38 og 1,52 bak dagens vinner.

Quintana tapte tid
Team Movistar med den fryktede trioen Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Mikel Landa, har slagkraft i fjellene, men kom til kort på dagens lagtempo.

I mål var det spanske laget 53 sekunder bak BMC og 49 sekunder bak Sky. For en allerede skadeskutt Quintana betydde det et ytterligere tidstap i sammendraget, og colombianeren er nå 1,13 bak Chris Froome og 1,16 bak Richie Porte i sammendraget.

Også det franske håpet Romain Bardet med sitt Ag2r fikk det tøft på de 35 kilometerne. Laget klokket inn hele ett minutt og 15 sekunder bak BMC.