TAKKET NEI TIL LIVERPOOL: Simo Valakari skal ha takket nei til å trene G 18-laget til Liverpool Foto: Bertinussen, Rune Stoltz
TAKKET NEI TIL LIVERPOOL: Simo Valakari skal ha takket nei til å trene G 18-laget til Liverpool Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

Hevder Valakari takket nei til trenerjobb i Liverpool

Tromsø-trener Simo Valakari skal ha vært ønsket som erstatter for Steven Gerrard som trener for Liverpools G18-lag.

Valakari ble i vinter forespurt om han kunne tenke seg å bli G18-trener i Premier League-klubben.

Det skriver lokalavisen iTromsø.

I vinter skal Valakari sammen med representanter fra Tromsø besøkt Liverpool. Formålet med besøket skal ha vært delt. Tromsø skulle forhandle fram en intensjonsavtale for stortalentet Isak Hansen-Aarøen (13), som selv har vært på treningsopphold i Liverpool.

Hemmelig møte
​Klubben så også på mulighetene for et samarbeid med Liverpool, som kunne innbefattet lån av spillere.

Mot slutten av oppholdet skal Liverpool ha kommet med en forespørsel til Valakari under et hemmelig møte. Valakari skal ha takket nei nærmest umiddelbart. Han ønsker fortsatt å trene seniorlag.

Tromsø-treneren ønsket ikke å kommentere saken mandag, skriver iTromsø. Finnen dro rett på ferie etter TILs bortetap mot Rosenborg i helgen.

– For min del var det veldig fint å få sett akademiet deres og se førstelaget trene. Det var veldig lærerikt og være der, se noen nye ideer og snakke fotball. Det var en hektisk dag, men nyttig å veksle og dele erfaringer og kunnskap, sa Valakari til avisen i etterkant av oppholdet til iTromsø lørdag 3. mars.

Steven Gerrard forlot Liverpool i våres. Den tidligere Liverpool-kapteinen er blitt manager i skotske Rangers.

(©NTB)