MÅ TA TID: Chris Froome må ta igjen tiden han tapte på den første etappen av årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ
MÅ TA TID: Chris Froome må ta igjen tiden han tapte på den første etappen av årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ Foto: Philippe Lopez

Krevende Tour-etappe: – Han kan sikre seg gul trøye

Sammenlagtkanonene har tid de må ta igjen på mandagens viktige lagtempo-etappe. Sky kan få en mann i den gule ledertrøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo.

På den tredje etappen av årets Tour de France kommer det en virkelig prøve for sammenlagtkanonene.

Med start og målgang i Cholet skal rytterne barke sammen i en 35,5 kilometer lang lagtempo.

– Det er en spennende løype, den går faktisk i en sirkel og i dag så blåser det litt. Vi har snakket om vind hver eneste dag, men i dag tror jeg vinden kommer til å spille en rolle. Det er sidevind, det betyr at gutta må ligge i en vifte-formasjon. Det er kupert terreng, masse hindringer med rundkjøringer, 90-gradere og noe steder smal vei, mens andre steder brei vei, sier TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen og fortsetter:

– Du kommer til å ha stor hastighet, 90-95km/t inn i det som er en lang motbakke, så det å holde laget samlet tror jeg blir viktig og det er ikke enkelt å komme fullt lag til mål i dag.

– Han kan sitte i gul trøye etter lagtempoen
Chris Froome, Richie Porte, Adam Yates og Nairo Quintana har alle tapt tid i innledningen av årets Tour og må utnytte dagens lagtempo for å ta igjen tapt tid.

Og TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd tror de tre førstnevnte kan gjøre det godt på de 35 kilometerne.

– Det er vanskelig å spå, jeg vil si det er fem lag som skiller seg ut. Du har Sky, BMC og Mitchelton-Scott som er favorittene på papiret, det er også de som må hente inn litt tid. Men jeg mener lag som Sunweb og ikke minst Quick-step kan vinne dagens etappe, sier Hushovd.

Makker og mannen med Norges første etappeseier i Tour de France tror Peter Sagan kun får en dag i den gule trøya, og at den neste som kan ikle seg den, er en brite.

– Du snakker om disse gutta (Froome, Porte, Yates journ.anm). Jeg tror de ønsker å ta tilbake den tiden de har tapt og i Sky tror jeg faktisk at Geraint Thomas kan sitte i gul trøye etter dagens lagtempo.

– Du ligger på syregrensa hele veien
Uansett utfall blir dagens lagtempo en spennende affære for både ryttere og TV-seere, og Dag Otto Lauritzen legger ikke skjul på sin entusiasme for at grenen er med i årets Tour de France.

– Det er en fantastisk øvelse og disiplin, for det viser samhold i et lag, men er du dårlig så er det et mareritt og noe av det hardeste du kan gjøre og du ligger på syregrensa absolutt hele tiden.

Og det er en del elementer som vil gjøre dagen på temposykkelen hard og vanskelig.

– Det er flere faktorer som er viktig i dag. Det er alltid viktig å ha en god start, og ut av startbyen i dag så kommer det en lang bakke som man må begynne bra. Også er det en del hindringer som Dag Otto sier, det er rundkjøringer hvor du kan velge mellom venstre og høyre side og ganske mange av de rundkjøringene er den ene veien enklere og raskere, hvor du kan komme ut av rundkjøringen med større fart. Så det må lagene pugge, det må de ha kjørt igjennom og terpet i hodet så de vet at de tar riktig side hver gang, sier Hushovd.