Stjerneskuddet (17) med to nye mål: – Han går ikke til en storklubb for å sitte på benken

Erling Braut Håland (17) senket Vålerenga med sitt femte og sjette mål på de siste to kamper.

Molde - Vålerenga 5-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Erling Braut Håland er brennhet om dagen. Etter å ha scoret fire mål mot Brann forrige uke, fulgte han opp med to scoringer og én målgivende i Moldes sterke 5-1-seier over Vålerenga søndag.

Det skjedde foran speidere fra storklubber som Juventus og Manchester United, som var på Aker stadion for å finsikte Håland.

– Jeg er Molde-spiller, var alt Håland ville si om egen fremtid til Max etter kampen.

Det er bare én uke etter at 17-åringen scoret fire mål mot serieleder Brann, også da foran en Manchester United-speider.

Håland, som ble byttet ut midtveis i andreomgang, står med åtte mål i Eliteserien denne sesongen. Seks av scoringene er på de to siste kampene.

Erstatteren fastsatte til 5-1

Mattias Moström ga Molde en tidlig ledelse, før Håland doblet da et hjørnespark endte opp på bakerste stolpe. Babacar Sarr headet inn 3-0, før en offsideplassert Bård Finne i reduserte til 1-3 for Vålerenga.

I andre omgang stakk Håland bak forsvaret til Vålerenga og satte iskaldt inn 4-1 med sitt andre mål for dagen. I det 71. spilleminutt la Chima Chukwu, som kom inn for Håland få minutter tidligere, på til 5-1 for Molde.

Ti minutter før full tid ble Vålerenga redusert til ti spillere da Abdisalam Ibrahim tråkket på Sarr og pådro seg sitt andre gule kort i kampen.

Hett salgsobjekt

Overgangsvinduet åpner 19. juli. Det betyr at Håland kan ha spilt sin siste Eliteserie-kamp for Molde, som ikke spiller seriekamp før i august. Molde skal imidlertid ut i Europaliga-kvalifisering mot Glenavon neste uke.

– Håland er nok den klareste kandidaten i til å bli solgt fra Eliteserien hvis hans far Alf-Inge mener det er det rette. De to har en veldig god dialog og kommer til å ta veloverveid og gjennomtenkt valg. De kommer ikke til å bomme, de kommer til å velge en klubb han får spille, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio, og fortsetter:

– Velger de en skikkelig storklubb, kommer han til å leies tilbake til Molde eller en annen klubb der han får spille hver eneste uke. Han går ikke til en storklubb for å sitte på benken. Da stopper utviklingen også for hans del.

Ivar Hoff mener Erling Braut Håland må lære av Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid.

– Han spilte på toerlaget til Real Madrid, og det var nesten på Obos-nivå, om ikke dårligere enn det, sa han i FotballXtra-studio.

Molde er nå oppe på tredjeplass, fire poeng bak Rosenborg og seks poeng bak serieleder Brann. Vålerenga er nummer åtte.