Uhyre viktig Start-seier:

– De må ha fått en kraftig hårføner av Kjetil Rekdal

Det ble ingen umiddelbar effekt på trenerbyttet i Stabæk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Stabæk 2-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Kjetil Rekdal gikk seirende ut av duellen med tidligere landslagkamerat og nyansatt Stabæk-trener Henning Berg. Stabæk tok ledelsen, men Start slo tilbake og vant.

Tonny Brochmann ga Stabæk ledelsen, men Kevin Kabran og Afeez Aremu snudde kampen til seier for Start, som nå er á poeng med Stabæk på kvalikplass.

– Stabæk er et lag jeg tror de må ha bak seg om de skal beholde plassen. Om det er hårfønere i norsk fotball, må de ha fått en kraftig en av Kjetil Rekdal i pausen. De har kommet ut som et annet lag i andreomgang, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Det norske overgangsvinduet åpner 19. juli. Da er ventet aktivitet fra Starts sportslige leder Tor-Kristian Karlsen.

– De har blitt mer strukturert og fått orden i rekkene, men bortekampen mot Ranheim var et bevis på at de mangler ledere og skikkelser som får med seg de andre. Det kan ikke Rekdal si utad, for da snakker han ned gruppen han allerede har tatt over, sier Jesper Mathisen, og fortsetter:

– Det er ikke så mye som endres basert på den nye treneren, men det er først etter et overgangsvindu og etter å ha fått litt kroner å handle for, at man kan se endringer. Jeg vet at han kommer til å stille krav på overgangsvinduet om å ha inn visse typer. Det er ett fokus, og det er ikke bare cupfinalen, men å få reddet plassen. Det er det viktigste om man skal tenke på fremtiden.

Start nærmest før pause

Stabæk var det førende laget i store deler av førsteomgang, og Start-keeper Jonas Deumeland måtte ut i flere gode redninger for å stoppe bæringenes angripere.

Det var imidlertid Start som fikk omgangens største mulighet da Afeez Aremu satte ballen i innsiden av stolpen like før pause.

Start var best i åpningsminuttene av andreomgang, men fire minutter etter hvilen fikk Stabæk en god mulighet på kontring. Franck Boli kom seg løs fra Simon Larsen og lobbet over Deumeland, før Tonny Brochmann enkelt styre inn 1-0.

Start snudde til seier

Etter en times spill kom utligningen da innlegget til Simon Larsen endte opp hos Kevin Kabran på bakerste stolpe. Svensken satte inn 1-1, før Aremu headet Start opp i 2-1 bare ett minutt senere.

– Det er ganske tøft gjort. Forsvarsspilleren skal klarere med foten, men han hiver seg inn med hodet. Det er veldig mange som hadde trukket seg, sa Steffen Iversen i FotballXtra-studio.

Stabæk presset på for utligning, men Start holdt unna og tok en 2-1-seier.

– Nå har Rekdal fått en kjempefin start på Start-karrieren, sier Mathisen.