Verdens beste lag vil ha Edvald Boasson Hagen

Brian Holm vil gjerne gjenforenes med Edvald Boasson Hagen.

Edvald Boasson Hagen er på utgående kontrakt i Dimension Data. Nå har verdens beste lag, Quick-Step Floors, kastet seg inn i kampen om Boasson Hagens underskrift.

– Edvald er en rytter vi har bruk for her. Han er en klassikerrytter og han kan spurte. Hvis jeg hadde vært Edvald ville jeg kommet meg vekk. Jeg har hørt at Dimension Data skal kjøre med BMC-sykler med Van Avermaet, så skynd deg vekk, Edvald, sier lagets danske sportsdirektør Brian Holm.

Holm jobbet tett med Boasson Hagen i begynnelsen av nordmannens karriere. Han har aldri lagt skjul på at han er en beundrer av Boasson Hagen.

– Jeg har nevnt det til ham. Jeg har sagt at vi må prate sammen før Touren er ferdig. Han vet det godt, sier Holm.

Boasson Hagen er glad for at det er interesse rundt ham.

– Jeg har ikke signert noe sted, men det er bra at mange er interessert. Jeg må prate først med det laget jeg er i, så får vi se etter hvert, sier han.

For noen dager siden bekreftet Greg Van Avermaet at han har vært i kontakt med Dimension Data. En eventuell overgang er dårlig nytt for Edvald Boasson Hagen, spesielt om man tenker på nordmannens muligheter til å kjøre for egne sjanser i store ritt.

BMC-rytteren Van Avermaet har sin styrke på kuperte etapper og i vårklassikerne. Boasson Hagen har vært Dimension Datas kaptein i store endagsritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix, men om Van Avermaet skulle velge det afrikanske laget vil nordmannens posisjon være truet.

Boasson Hagen vil ikke utelukke å sykle på samme lag som Van Avermaet.

– Teoretisk er alt mulig. Da kan vi hjelpe hverandre frem. Det kan være fint det og. Men foreløpig er det ikke noe annet enn rykter.

– Når tar du en avgjørelse om fremtiden?

– Jeg har ikke satt noen dato. Det er mye som skjer de neste ukene. Det er interesse rundt meg, men jeg er glad for at det er muligheter.

Johan Kaggestad ønsker en eventuell overgang velkommen.

– Hvis han velger Quick-Step kan det være smart. Da kommer han inn i et lag med en fantastisk vinnerkultur. Men hvis han ikke bare skal bli en del av den ulveflokken, men bli en rytter man ser på toppen av resultatlistene i store ritt, så må han komme i vesentlig bedre form. Han må vise at er verdig en kapteinsrolle i laget. Akkurat nå synes jeg det er vanskelig å se for meg at han kan få en kapteinsrolle i det laget, bortsett fra i mindre ritt, sier Kaggestad.

TV 2-eksperten er ikke imponert over det Boasson Hagen har vist denne sesongen.

– Jeg synes han ligger etter. Det har alltid noen forklaringer. Han hadde en galleblære-operasjon. Han har vært mye syk. Da er det vanskelig å få kontinuitet i oppbygningen. Jeg har sett gjennom sesongen at han mangler en del når det går fort. Han er langt unna det jeg har sett av Edvald på sitt beste, sier Kaggestad.