Brann rotet vekk seieren: – De skjelver nok litt nå

Brann ledet to ganger, men klarte kun 2-2 mot Bodø/Glimt. Dermed er Rosenborg kun to poeng bak serielederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt-Brann 2-2

Se alle målene fra Eliteserie-runden i Sportsnyhetene øverst.

Brann reiste til Bodø for å reise kjerringa.

Bergenserne hadde slikket sår en hel uke etter å ha blitt slaktet av Moldes tenåringssensasjon Erling Braut Håland forrige søndag.

Etter Rosenborgs seier mot Tromsø lørdag, var forspranget på tabelltoppen kappet ned til ett poeng.

Til tross for at de tok ledelsen to ganger, ble det imidlertid kun 2-2 og uavgjort borte mot Bodø/Glimt.

Dermed er RBK kun to poeng bak Brann med fjorten serierunder igjen å spille.

– Nå har Rosenborg tatt inn fem poeng på to kamper. Det er et skikkelig jafs, og får nok Brann til å skjelve litt, sa Steffen Iversen på FotballXtra.

Dette var siste kamp før en sommerferie på nesten én måned. TV 2s Jesper Mathisen tror det blir kamp om seriegullet hele veien inn.

– Det blir et rotterace. Brann har åtte hjemmekamper og seks bortekamper igjen. Det taler til deres fordel, fordi de er solide hjemme. De har sett selvsikre og gode ut hjemme på Brann stadion.

– Men Rosenborg er ekle. De har hatt og har en hel del nøkkelspillere ute med skade, men likevel klarer de å slå Tromsø på lørdag, og de har fått tre seirer på rappen. De vil få flere spillere tilbake i løpet av pausen. Jeg tror nok ikke at bergenserne er like kjepphøye og selvsikre på at dette kan gå hele veien, som de var for to-tre uker siden, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen

Brann tok ledelsen

Bodø/Glimt startet best mot serielederne fra Bergen, men det var Lars Arne Nilsens menn som tok ledelsen etter åtte minutter. Og det ved sønnen til treneren.

Sivert Heltne Nilsen banket ballen i mål fra kloss hold etter en corner Det var andre scoring i Eliteserien.

– Han har vært en av de beste spillerne i Eliteserien denne sesongen. Og det er selvfølgelig etter hjørnespark han gjør det, sa Jesper Mathisen på FotballXtra.

– Et lite slag i trynet til Bodø Glimt. Det er de som har vært best til nå, sa Steffen Iversen.

Brann tok initiativet etter scoringen, og truet Glimt-forsvaret flere ganger. Da smalt det imidlertid i andre enden ved Kristian Fardal Opseth. Spissen var råsterk da han holdt unna Vito Wormgoor og banket ballen gjennom beina på målvakt Samuel Sahin-Radlinger og i nettet.

– Brann har hatt bra kontroll på kampen etter scoringen, så dette er en utrolig vitamininnsprøyting for Glimt, sa Iversen.

Flere mål ble det ikke i første omgang. Det syntes Iversen var helt greit.

– Bodø/Glimt er muligens litt mer fornøyd med det enn Brann, men alt i alt ingenting å si på at lagene går til pause med uavgjort.

Bodø/Glimt nektet å gi seg

Serielederen gikk kompromissløst til verks i andre omgang. Peter Orry Larsen var toneangivende for gjestene. Først klinket han til fra syv meter, men litt for nær Ricardo i Glimt-buret som fikk slått ballen unna.

Ti minutter satt den imidlertid for måløyværingen.

Steffen Lie Skålevik svingte ballen inn i boksen og der kom Orry Larsen på et tungt løp fra sin indreløperposisjon og stanget ballen i nettet.

– Det er vel fortjent. Brann har vært det klart beste laget. Peter Orry Larsen har gjort dette mange ganger før, typisk Orry Larsen-scoring, sa Iversen.

Nå virket Brann å ha kontrollen, men hjemmelaget nektet å gi seg. Fem minutter senere fikk det en utrolig mulighet ved Opseth, men spissen bommet fra kloss hold. Det var kun en forvarsel dog. Minuttet senere lå den i noten.

Et innlegg fra Amor Layouni fant Opseth som enkelt kunne bredside inn utligningen og sitt andre mål for kampen. Brann-forsvaret ropte febrilsk etter offside, men linjedommer holdt flagget nede.

Dermed var lagene like langt på Aspmyra.

Brann var ikke ute etter å slippe Rosenborg nærmere innpå seg dog, og kom til flere gode sjanser anført av de to dribleglade kantene Ludcinio Marengo og innbytter Daniel Braaten.

Mål ble det imidlertid ikke.

På overtid fikk Vito Wormgoor en god sjanse, men headingen ble for løs, og dermed endte det uavgjort på Aspmyra.