FRA CUPGULL TIL SPARKEN: Arne Erlandsen er ferdig i Lillestrøm.
FRA CUPGULL TIL SPARKEN: Arne Erlandsen er ferdig i Lillestrøm. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Ryktet mitt er veldig galt

Arne Erlandsen kjenner seg ikke igjen i måten han blir beskrevet på, hverken før eller etter å ha fått sparken som Lillestrøm-trener.

58-åringen reddet LSK fra nedrykk i fjor og avsluttet sesongen med cupgull på Ullevaal. Men etter bare 13 poeng på sesongens 14 første kamper, var det over og ut for Erlandsen, som for to uker siden fikk sparken på Åråsen.

– Det har vært en tøff tid på alle mulige måter. Så nå trenger jeg litt tid på å komme tilbake. Men jeg er på langt nær ferdig som trener. Nå skal jeg ta meg litt ferie og slappe av, også skal jeg bruke tid på å få rustet meg opp, utdanne meg videre og holde meg oppdatert. Det må man.

– Men det går bra med meg. Når man jobber som profesjonell fotballtrener, så er dette en del av gamet. Og det må man bare forholde seg til, sier Erlandsen om hvordan tiden etter avskjedigelsen har vært.

Samtidig som han åpenhjertig innrømmer at det har vært vondt å miste jobben i klubben han elsker, er han rask med å understreke at han overhodet ikke bærer nag til noe eller noen.

– Nei, aldri. Det går ikke an å tenke på den måten. Jeg kan ikke gå rundt og mene at andre tar feil. Det hjelper ingen verdens ting. Jeg har ikke behov for å skylde på noen og må bare ta dette som en lærdom. Men det kom bardust på meg og ble en avslutning som jeg ikke ønsket. Men jeg synes prosessen var ryddig og profesjonell, forteller Erlandsen,

– Jeg fremstilles feil

Ifølge lokalavisen Romerikes Blad var vekslende humør og trenerveteranens atferd blant årsakene til at han mistet garderoben og tilliten fra både spillere og støtteapparat.

Dette er noe Erlandsen ikke kjenner seg igjen i.

– Jeg opplevde det ikke på den måten. Jeg ønsker ikke å dvele ved dette og skjønner at ikke alle kan være enige om alt. Men jeg har hatt godt forhold til samtlige spillere. Troppen består av 25 mann, og selvfølgelig kan man ikke alltid være enige om alt. Det skulle bare mangle. Det var helt sikkert en del spillere som synes de skulle spilt mer eller spilt i stedet for noen andre, men sånn er det å jobbe med prestasjonsgrupper, sier Erlandsen.

Han utdyper:

– Jeg går ikke rundt og er sur. Jeg er ikke en sånn person. Jeg føler rett og slett at ryktet mitt er veldig galt gjennom media.

– Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Jeg føler at jeg er mye mer ålreit enn det som skrives om meg. Det får jeg ofte beskjed om fra folk utenfra også; at jeg er en veldig hyggelig person. Men jeg blir veldig ofte fremstilt som en fyr som står og kjefter og skriker. Og det er overhodet ikke sånn jeg er, presiserer Erlandsen.

– Ingen vonde følelser

58-åringen har tilbrakt store deler av sin karriere i Lillestrøm. Over totalt fem perioder - tre som spiller og to som trener - kan mannen fra Kløfta skilte med blant annet cupgull og seriesølv som trener og cupgull som spiller.

– Jeg føler at jeg kan gå med hodet høyt hevet i Lillestrøm. Ikke nok med at jeg bor her, dette er også en klubb som har vært en del av av mitt liv i mange år og som har har mange gode minner fra. Jeg er godt fornøyd og stolt over hva jeg har utrettet i klubben både som spiller og trener. Jeg skal ta vare på øyeblikkene og minnene, og tiden i LSK både som spiller og trener har vært den beste i min karriere.

– Jeg har ingen vonde følelser, men jeg har spilt og jobbet så lenge i Lillestrøm at det selvfølgelig blir spesielt for meg å skulle se LSK fra sofaen i stedet for fra sidelinjen. Men jeg dukker snart opp på Åråsen som supporter, lover Erlandsen.