Kristoff misbrukte alle tiders sjanse – Sagan i gul trøye

Det ble slovakisk jubel i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etappe nummer to fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon ble preget av en stor massevelt like før mål.

Blant de som gikk ned var Fernando Gaviria, og med et svært redusert spurtfelt var det en gylden mulighet for Kristoff.

Dessverre ble regjerende verdensmester, Peter Sagan, for sterk på oppløpet, og nordmannen måte ta til takke med en femteplass.

Degenkolb raste
Etter målgang var det en forbannet tysker hos Trek Segafredo, som mente at Sagan hadde gjort en uforsvarlig manøver.

– Peter kjørte nærmest inn i fremhjulet mitt og hadde jeg ikke bremset, hadde jeg enten kjørt rett inn i han eller inn i gjerdet, sa John Degenkolb til TV 2 og fortsatte:

– Også i fjor var det et liknende tilfelle, da gikk jeg ned og pådro meg et brudd i skulderen. Jeg foretrekker å holde meg på sykkelen i de første dagene av Touren.

Degenkolb og laget vurderte å legge inn protest mot etappevinneren, men det ser nå ut til at dette ikke blir noe av.

Skuffet Kristoff
– Jeg er litt skuffet fordi jeg kom akkurat foran velten og visste jeg hadde en god mulighet. Det gikk veldig fort og jeg klarte ikke å komme ordentlig i posisjon. Jeg var på grensen, så jeg visste at jeg ikke ville ha noe å spurte med om jeg kom i posisjon. Jeg klarte ikke å følge dem som spurtet om seieren, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Og en skuffet Kristoff kommer nok til å kjenne på nederlaget utover ettermiddagen, for sjansen var stor.

– Kristoff fikk en vanvittig sjanse på grunn av alle veltene. Spurter etter spurter forsvant etter velt. I dag hadde han en enorm seier til å dra i land seieren, sa Hushovd i sin analyse etter målgang.

– Hadde ikke bein til å spurte
Edvald Boasson Hagen og Dimension Data sitt opptrekk for Mark Cavendish ble også hindret av velten.

– Jeg prøvde å kjøre for Cavendish i dag også og vi fikk ham frem, men så mistet vi hverandre og det ble en velt. Da var det ganske så kjørt, og jeg hadde ikke bein til å spurte etter det, sa Boasson Hagen til TV 2.

Dermed måtte Rudsbygdingen for andre dag på rad innse at laget ikke klarte å kjempe helt i toppen.

– Han (Cavendish journ.anm) er nok ikke superhappy. Vi var ikke samlet som et lag, men vi kjørte delvis OK sammen. Det var ikke bare lagkameratenes feil, så får vi se hva han sier, sier Boasson Hagen.

– Jeg er veldig glad
I det reduserte feltet var det kun Sonny Colbrelli fra Baharain Merida som var i nærheten av å tukte Sagan

Men som den regjerende verdensmesteren har vist ved en rekke anledninger, skal det mye til å snike seg forbi den seiersvante slovaken.

– Jeg er virkelig glad for dagens seier, og jeg må takke alle lagkameratene mine, sa Sagan etter målgang.

Ettersom Gaviria forsvant ut i velten, får Sagan i tillegg til seieren, æren av å bære dne gule trøya på morgendagens lagtempo.

Fuglsang mistet viktig hjelper
Som på den første etappen av Touren gikk det av gårde et tidlig brudd. Der satt Sylvain Chavanel for Direct-Energie, Dion Smith fra Wanty-Group Gobert og Michael Gogl for Trek Segafredo.

På dagens enste klatring utmanøvrerte Smith de to andre i bruddet og sikret seg klatrepoengene. Rytteren fra New Zealand får med det æren av å bære polkadott-trøya på morgendagens lagtempo.

Dagens etappe ble også preget av en rekke velt. Astanas Luis Leon Sanchez gikk i bakken og måtte bryte rittet. Det er dårlige nyheter for danskenes sammenlagt-håp, Jakob Fuglsang, som med det minstet en av sine viktigste hjelpere.

Også Mitchelton-Scotts sammenlagtrytter, Adam Yates, gikk i bakken, men kom seg opp igjen i feltet og unngikk tidstap.