18-åring sikret RBK-seier mot Tromsø

Erik Botheim (18) debuterte fra start og scoret sitt første Rosenborg-mål da et tafatt Tromsø-lag ble slått 2-1 på Lerkendal lørdag.

MATCHVINNER: Erik Botheim scoret målet som viste seg å bli avgjørende mot Tromsø. Foto: Wold, Ole Martin

RBK kunne innkassere tre nye poeng etter scoringer fra kaptein Mike Jensen og Erik Botheim. Trøndernes stilte en noe svak tropp mot tromsøværingene, og både Erlend Dahl Reitan, Birger Meling og Botheim spilte ute av sine vante posisjoner.

Hjemmelagets tropp var derimot ikke svakere enn Tromsøs spill på Lerkendal før Runar Espejord plutselig stanget inn 1-2-reduseringen og sørget for spenning fem minutter før slutt.

TIL skapte ellers fint lite, og det var ingenting å si på at Rosenborg vant fortjent.

Jensen svarte med scoring

Rosenborg gikk ut i hundre, og allerede etter 13 minutter burde trønderne hatt straffe da Botheim ble felt av Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn. Etter en kort samtale med assistentdommer Kim André Johnson valgte dommer Trond Ivar Døvle å vinke spillet videre.

Det var ikke første gang RBK-spillerne var uenige med kamplederen. Mike Jensen var meget misfornøyd da han fikk gult kort for å frata Tromsø en angrepsmulighet. Minuttet senere svarte Jensen på tiltale da han curlet 1-0 fra 20 meter utakbart i lengste hjørne bak Kongshavn.

Ledelsen var fullt fortjent, men det ble med den ene scoringen etter første omgang.

Bendtner ut med stiv lysk

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen valgte å bytte ut Nicklas Bendtner og sette innpå Alexander Søderlund i pausen. Byttet ble gjort fordi Bendtner følte seg stiv i lysken.

Igjen gikk trønderne ut i full spurt, og denne gangen ble det rask uttelling. Omgangen var to minutter gammel da Botheim lurte seg inn i 16,5-meteren og bredsidet inn 2-0 mellom beina på keeper Kongshavn. Det var 18-åringens første Rosenborg-mål i hans første kamp fra start.

– Det var en fantastisk følelse. Jeg kommer aldri til å glemme det, og jeg kommer iallfall ikke til å sove i natt, sa Botheim til Eurosport etter kampslutt.

Scoringen ble godt tatt imot av Lerkendal-publikumet.

– Jeg elsker fansen, og de elsker meg, fortsatte unggutten med en god latter.

17-åring debuterte med assist

Tromsø ble litt mer med på notene etter scoringen. Ut av ingenting dukket en umarkert Runar Espejord opp i Rosenborgs boks og stanget inn reduseringen fem minutter før slutt. Assisten kom fra debutant Sigurd Grønli (17).

For Rosenborg debuterte Emil Konradsen Ceide (16), som fyrte av et skudd midt på Kongshavn da Tromsø presset på for poeng i sluttminuttene.

Onsdag venter Valur i Champions League-kvalifisering på Island for Kåre Ingebrigtsens menn. Tromsø-spillerne har fått to ukers ferie og møter Haugesund 5. august i neste seriekamp.