Går for gul trøye:

Hushovd: – Det er fordel Kristoff i dag

Det blir et bikkjeslagsmål om den gule trøya på Tourens første etappe.

Se Tour de France på TV 2 og Sumo.

Tre uker med sykkel er endelig i gang, og sommerens vakreste eventyr kan få en utrolig start med norske øyne.

Etappen som starter i Noirmoutier i Vendee-distriktet og går i mål i Fontenay-Le-Comte er skreddersydd for spurterne.

Delta i årets Tourmanager.

Også vår egen Alexander Kristoff.

– Jeg har jo muligheter, det har jeg jo. Jeg pleier å hevde meg i spurtene, konstaterte Alexander Kristoff overfor TV 2 før starten på dagens etappe og fortsatte:

– Det er mange som har små opptrekkstog, og det er nok mange som ønsker å komme sent. Så det blir et veldig bikkjeslagsmål for å sitte i rett posisjon og komme i det samme øyeblikket. Så det gjelder å time det her rett og få plassen til å gjøre det.

Gjedda i sivet
Team UAE-Emirates' spurter har ikke hatt fullklaff så langt denne sesongen, og det tror TV 2s sykkelekspert, Thor Hushovd, kan passe Kristoff bra.

– Han har gått litt under radaren i år og det går på resultatene, akkurat som Kittel som ikke har vunnet så mye i år og da er snakker ikke folk så mye om han. Men det er som jeg pleier å si om Alexander de gangene folk glemmer han litt, det er da han liker å skinne og fort kan komme med en etappeseier. Også er han veldig flink til å havne i den perfekte posisjonen, sa Hushovd før starten på dagens etappe.

I det som trolig blir en kaotisk spurt i Fontenay-Le-Comte, skal vi ikke se bort ifra at nordmannen i den hvite europamester-trøya kan overrumple resten av feltet.

– Jeg vet jo at Alexander har studert avslutningen, det er en 90 grader 1,2 kilometer før mål, så går det slakt utfor før det går oppover igjen i det jeg vil si er to platåer de siste 500 meterne. Det er klart det er en slak motbakke. Så her kan en typisk spurter vinne, men det gjør jo at en rytter som for eksempel Alexander får frem mer de kreftene som han har. Så det er en liten fordel Kristoff, sa Hushovd før start.

– Det er prikken over i-en
Det som gjør dagens etappe ekstra gjev og ekstra kaotisk, er at vinneren av dagens etappe kan ikle seg den gule sammenlagttrøya, den gjeveste trøyen av de alle.

– Det hadde vært en drøm å være i gult, det er det for alle. Men det hadde vært kult å klare det, sa Kristoff før start.

– Det setter jo prikken over i-en på denne etappen, det er ikke bare etappeseier det er snakk om det er gul trøye også, så det er enda mer og kjempe om. Det er nervøst uansett, men det kan jo hende at folk blir enda litt mer gira.​​