I HARDT VÆR: Emanuele Calaio blir beskyldt for å ha bedt motstanderen om hjelp før Parma sikret opprykket fra Serie B. Her fra en kamp som Siena-spiller.
I HARDT VÆR: Emanuele Calaio blir beskyldt for å ha bedt motstanderen om hjelp før Parma sikret opprykket fra Serie B. Her fra en kamp som Siena-spiller. Foto: Paolo Lazzeroni

Serie A-spiller beskyldes for kampfiksing

Parma-spilleren Emanuele Calaio er under etterforskning etter at han angivelig ba motstanderen om hjelp før Parma sikret opprykket til Serie A.

Parma-angriperen Emanuele Calaio blir beskyldt for kampfiksing etter at klubben sikret opprykket til Serie A, ifølge BBC.

Den 36 år gamle spissen blir beskyld for å ha sendt meldinger til Spezia-spillerne Filippo De Col og Claudio Terzi før Parma skulle møte dem 18.mai. Parma vant kampen 2-0, og sikret opprykket til Serie A.

Calaio er anklaget for å ha forsøkt å påvirke spillet ved å be De Col og Terzi om redusert innsats i oppgjøret. Saken blir etterforsket av Det italienske fotballforbundet.

Sendte melding via WhatsApp
​Calaio sendte meldingene til De Col, som han tidligere spilte sammmen med i Spezia, via chatte-tjenesten WhatsApp, skriver Det italienske fotballforbundet i en uttalelse.

Parma, som tidligere har nektet for påstandene, har også blitt henvist til retten på grunn av deres ansvar for spilleren. Det forventes at Parma vil argumentere for at meldingene fra Calaio var ment å være en spøk.

– Vi kan egentlig ikke tro hvordan meldingenes tekst og innhold kan bli tolket så alvorlig, sier klubben i en uttalelse.

Klubben ber om at sannheten blir kjent så raskt som mulig i respekt for klubbens og dens tilhengere.

Parma ble degradert til Serie D etter å ha blitt erklært konkurs i 2015, men har kommet seg raskt tilbake til Serie A etter tre strak opprykk.

Det er enda uvisst om dette vil få konsekvenser for det nyopprykkede laget.