KNUST: Loris Karius var helt knust etter at Champions League-drømmen brast.
KNUST: Loris Karius var helt knust etter at Champions League-drømmen brast. Foto: Kai Pfaffenbach

Klopp om tabbekeeperen: – Han var påvirket av hjernerystelsen, det er hundre prosent sikkert

Jürgen Klopp snakker om keeperens fremtid etter de skjebnesvangre tabbene i Champions League-finalen.

– Han var påvirket av hjernerystelsen. Det er hundre prosent sikkert. Hva resten av verden sier om saken, det bryr jeg meg ingenting om, sier Liverpool-treneren i et intervju på klubbens nettsider.

Keeperen var helt knust, og unnskyldte seg til supporterne, etter de to kjempetabbene i Champions League-finalen i mai.

​– Har ikke sovet før nå. Bildene går fortsatt gjennom hodet mitt, igjen og igjen. Jeg er uendelig lei meg overfor lagkamerater, fans og trenere. Jeg vet at jeg ødela det med to tabber, og sviktet dere, skrev keeperen selv på Twitter dagen etter finalen.

Telefon fra Beckenbauer
Først fem dager etter finalen fikk Liverpool vite at Karius pådro seg en hjernerystelse i en kollisjon med Sergio Ramos. Keeperen var påvirket av smellen da han tabbet seg ut to ganger i kampen Real Madrid til slutt vant 3-1.

Klopp fikk en telefon fra Franz Beckenbauer. Den tyske legenden fortalte at han hadde snakket med en av tysklands mest anerkjente leger, som hevdet at Karius hadde hjernerystelse etter smellen.

– Jeg fikk se alle bildene om igjen, og tenkte: Hvordan kan vi tro at en gutt som ikke viste noen svakhet før hendelsen, så gjør to store tabber i en viktig kamp? Og ingen tror det er på grunn av smellen han fikk?

Liverpool fikk deretter undersøkt Karius, og hjernerystelsen ble bekreftet.

–Vi bruker det ikke som en unnskyldning, men som en forklaring. Det er alltid viktig med en forklaring på hvorfor ting skjer, sier Klopp i intervjuet.

Loris Karius lå sønderknust på gresset etter to kjempetabber i Champions League-finalen.REUTERS/Kai Pfaffenbach TPX IMAGES OF THE DAY
Loris Karius lå sønderknust på gresset etter to kjempetabber i Champions League-finalen.REUTERS/Kai Pfaffenbach TPX IMAGES OF THE DAY

Det ble sådd tvil rundt Karius' fremtid i klubben etter tabbene, og mange mener at keeperen ikke er god nok for et lag som skal kjempe om Premier League-tittelen.

Men Liverpool-treneren uttrykker sin støtte til keeperen, og forteller at ingenting er endret med tanke på keeperens fremtid i klubben.

– Enten du gjør en tabbe mot Chester eller i Champions League-finalen, så får du ikke gjort noe med det i ettertid. Jeg tenker ikke noe mer på det nå. Fra mitt synspunkt er alt greit, og vi starter med blanke ark, sier Klopp i intervjuet med klubben.

Forsterket midtbanen
Merseyside-klubben endte på fjerdeplass i Premier League sist sesong, og har allerede styrket laget med flere spillere før den kommende sesongen.

Fabinho og Naby Keita er begge klare, og er ventet å ta plass på midtbanen.

Men mange er nok spent på hvem som vokter målet på Anfield når West Ham kommer på besøk 12. august.